Kanceri i mitrës - simptomat

Cancer - një forcë shkatërruese që çdo vit merr dhjetra apo edhe qindra e mijëra jetëve. Dhe, për fat të keq, nga kjo diagnozë askush nuk është imun.
Mushkërive, të lëkurës, gjirit, traktit gastrointestinal dhe të brendshme organet gjenitale - shkaqet kryesore të vdekjes në mesin e burrave dhe grave të moshave të ndryshme.
Por le të mos vetëm një lajm i keq, por më tepër të diskutuar se si për të shmangur një fat të tillë. Një veçanti si kohë për të njohur e qafës së mitrës dhe të mitrës trup, e cila është më shumë se të gjitha gratë e ndjeshme pas 50 viteve. Për kancerin e diagnostikuar në kohë në kohë të rrit shanset e një shërim të plotë.

Cilat janë simptomat e shfaqura në kancerin e mitrës?


Fakti që shqyrtimi parandaluese nga gjinekologu duhet të bëhen të paktën një herë në vit, çdo grua e di. Megjithatë, kjo do të thotë. Disa besojnë se ata janë plotësisht të shëndetshëm, dhe nuk ka asgjë për të bërë, të tjerët e dinë se për të shkuar, por janë të frikësuar për të dëgjuar diagnozën shqetësuese, dhe e treta dhe nuk ndajë kohë dhe të holla, duke iu referuar punësim të përhershëm dhe të vështirësive financiare.
Por për të përcaktuar praninë e sëmundjes është e vështirë, pasi endometrial shumica e grave apo kanceri i mitrës nuk zbuluar asnjë simptomë për një kohë të gjatë. Vetëm në fazat e mëvonshme, kur tumori është rritur ose le metastazë, mund të shërbejë si thirrje për zgjim:


 • Simptomë e parë e kancerit të mitrës tek gratë postmenopausal, dhe jo vetëm - është gjakderdhje pazakonta. Çdo diktim shfaq pas intimitet, aktivitet fizik, kullim - shkak për shqetësim.

 • Nëse një grua nuk e ka ndalur mujore, pastaj kanceri mund të jetë një shenjë e ciklit menstrual.

 • Custom i holluar me ujë ose purulent shkarkimi i shoqëruar nga kruarje, djegie, erë të pakëndshme. Shumica shenja të ngjashme tregojnë infeksionet seksuale, por edhe tumori nuk mund të zbritur. Prandaj, pa një diagnozë të duhur nuk duhet të administrohet trajtim dhe për të bërë ndonjë përfundim.

 • Dhimbje, sidomos në pjesën tjetër, duket shumë më vonë. Ajo mund të jetë dhemb apo të tërhequr. Nëse tumor në urinar mbirë - procesin e urinimit komplikuar.

 • Disa pacientë të cilët kanë qenë të diagnostikuar me kancer të mitrës, shënoi ënjtje e mitrës dhe vaginës. Kështu ndjenja praninë e një objekti të huaj në vaginë.


 • Dhimbje të forta dhe gjakderdhje e rëndë zakonisht ndodhin në fazat e mëvonshme, kur diagnoza ka ngritur. Gjithashtu, në këtë fazë të fotografisë klinike shtojcave humbje peshe, dobësi dhe gjendja e keqe të qartë.

  Prandaj, e vetmja mënyrë për të përcaktuar kohën dhe të fillojnë trajtimin e kancerit - një ekzaminim parandalues, me ultratinguj dhe duke kaluar testet e nevojshme.

  Simptomat e para të kancerit të qafës së mitrës në femra


  Lloj mënyrë të barabartë e rrallë e kancerit është kanceri i qafës së mitrës. Në thelb, me formimin e grave malinje e qafës të përballet me pas 40-55 vitesh, por ka raste kur sëmundja është diagnostikuar në të rinj dhe vajza që nuk lindin.
  Shenjat e kancerin cervikal nuk janë më të ndryshme nga simptomat karakteristike kur tumor është lokalizuar në trupin e uterusit.

  Kështu, shenja e parë shqetësuese konsiderohet pamja:

 • përsëritur gjakderdhje (shpesh lindin pas raportit seksual ose ekzaminimit gjinekologjik);

 • shkarkimit bardha-gri (të dëshmuar fillimin e shpërbërjes së tumorit dhe të dëmtojë enët limfatike);

 • dhimbje (karakteristikë e rëndë dhimbje e sëmundjes fundit fazë).


 • Shenjë të kancerit të qafës së mitrës mbirjes mund të jenë simptomat e mëposhtme:

 • ënjtje e gjymtyrë dhe organe gjenitale të jashtme;

 • çrregullimeve të urinimit dhe defekimit;

 • Formimi gyp;

 • mbajtjes dhe, rrjedhimisht, privimi i veshkave kapaciteteve, formimin hydronephrosis dhe helmimit të përgjithshme të trupit.