Kanceri i gjirit - metastazë

Kanceri i gjirit - kanceri më i zakonshëm tek gratë. Shumë vdiqën prej saj, sepse shumë shpesh kanceri metastasizes në organe të ndryshme. Në fazat fillestare të përcaktojnë tyre është mjaft e vështirë, sepse trajtimi i kancerit duhet të jetë i ndërlikuar. Kirurgjia nuk garanton një kurë. Përafërsisht gjysma e rasteve metastases shfaqen pas heqjes së gjirit.

Si është kanceri i gjirit metastatic?Qelizat e prekura mund të përhapet në shok limfatike, ashtu siç është zhvilluar edhe në gji. Metastazyruyutsya në këtë rast tjetër në nyjet limfatike gjoks - axillary. Ose qelizat e kancerit të përhapur në të gjithë trupin me gjak janë depozituar në organe të ndryshme dhe të fillojnë të rriten atje, formimin e tumoreve sekondare ose metastaza.


Ku metastasizing kancerin e gjirit?Vendi më i zakonshëm i hyrjes së qelizave të kancerit - subclavian dhe axillary limfatike nyjet. Ndonjëherë edhe metastazat pas kancerit të gjirit janë në kockë si rrjetë, shpesh hip, mushkërive, palcës kurrizore, mëlçi apo lëkurë. Tumoret dytësore mund të shfaqen në shpinë, truri ose vezore.

Simptomet e tumoreve sekondare

Metastases në fazën fillestare nuk mund të vëreni menjëherë. Ata edhe e vështirë për të zbuluar me X-ray. Shpesh simptomat e metastazë e pacientëve me kancer të gjirit që marrin sëmundje të tjera. Prandaj, prania e tyre duhet të kryejë një inspektim të plotë.

Cilat janë simptomat e metastases në:

 • gjakderdhje në mushkëri, atëherë nuk është e peshtyn gjak, ose gjakderdhje në lëkurën e gjirit;

 • hiperkalcemia vërejtur në metastases në eshtra, në të cilën leaches kalciumit prej tyre;

 • dhimbje në mëlçi, shpinë, kockat apo për të takuar kokë në çdo metastases;

 • qelizat e kancerit që çojnë në brishtësisë kockave dhe thyerje të saj të shpeshta;

 • metastases në tru dhe trurit tjerr çojë në dhimbje, dobësi, paraliza e gjymtyrëve, vizionit të reduktuar dhe shkelje të tjera;

 • tumoret mesme në mushkëri duke shkaktuar kollë, shpesh me gjak, grumbullimi i lëngjeve në zonën pleural dhe gulçim. • Mund metastycheskyy kuruar kancerin e gjirit?  Rezultati i trajtimit varet nga shumë faktorë: mosha dhe gjendja shëndetësore e pacientit, numrin e metastases, kohën e kaluar nga diagnozës fillestare të paraqitjes së tyre. Me zbulimin në kohë të tumoreve sekondare mund të kufizojë ndikimin lokal, por më shpesh një rezultat pozitiv varet nga një trajtim kompleks.


  Të gjitha terapi për metastases në kancerin e gjirit ka për qëllim për të zbutur gjendjen e pacientit, për të përmirësuar cilësinë dhe zgjatjen e jetës. Në vitet e fundit, droga moderne të lejojë shumë gra për të plotësisht të harrojmë për këtë sëmundje të tmerrshme, por trajtimi i suksesshëm është i rëndësishëm për të diagnostikuar kancerin e gjirit metastatic.

  Metodat e trajtimin e metastazave

  Çdo person është i ndryshëm, dhe se ka ndihmuar një pacient mund të përkeqësohet tjetrin. Prandaj, mjeku duhet të zgjidhni terapi duke u fokusuar në shumë faktorë. Ne shpesh të ndryshojë ilaçin mënyrën e trajtimit nëse jo përmirësime të dukshme. Në shumë raste, alternativa më e mirë është heqja kirurgjikale e tumorit, por jo gjithmonë është e mundur. Pastaj aplikoni kimioterapia ose rrezatimi hormonet.