Ovarian tumor - Simptomat

Cysts dhe tumoret ovarian është një sëmundje shumë të zakonshme të sistemit riprodhues femëror. Rreth 80% e të gjitha tumoreve llogari për tumoreve beninje - cysts. Në mungesë të kontrollit kist me kalimin e kohës mund të shkojnë në një tumor malinj. Specialist i kontrollit nuk do të thotë gjithmonë kirurgji, nganjëherë mjaft të monitoruar rregullisht sjelljen e neoplasms.

Simptomat e para të tumoreve ovarian


Tumoret ovarian që lidhen me sëmundjet që janë të vështirë për të zbuluar herët. Në shumicën e rasteve zbulimin ndodh gjatë një vizite të planifikuar për një gjinekolog apo me ultratinguj provim pa ankesave të mëparshme të pacientit. Vëzhgimi i simptomave është arsyeja për trajtim te mjeku:


  • Dhimbje, duke tërhequr ndjesi në bark, zakonisht lokalizimin njëanshme. Varësisht nga palët mund të dyshohet tumor ose tumor të drejtë vezore vezore majtë.

  • Ngurtësim ose rritur stomak mund të jetë rezultat i shfaqjes së tumoreve.

  • Dhimbje e papritur e rëndë, veprimtaria e sidomos pas të zgjeruara fizik, mund të jetë për shkak të tilting këmbët tumor ovarian. Dhimbje të tilla mund të rritet me lëvizjen. Ju duhet menjëherë të kërkoni ndihmë.

  • Dhimbje të vazhdueshme apo të përsëritura në pjesë të ndryshme të barkut referuar edhe shenja të mundshme të tumoreve ovarian.

  • Herë pas here ka vështirësi me urinim apo çrregullim të sistemit të tretjes, i cili është rezultat i rritjes së tumorit.


  • Kështu, vëmendje për ndjenjat e tyre, ndjekja e marrëdhëniet e tyre me rrethanat e shfaqjes së tyre, do të lejojë kohë për të zbuluar formimin ovarian tumorit, dhe - të sigurojë mundësinë e shërimit të plotë.