Fshikëz tumor

Tumoret e fshikëzës urinare në lidhje me sëmundjet e rralla. Ndër të gjitha lokalizimin formacioneve tumor në fshikëz ndodh vetëm në 6% të rasteve. Mjerisht, shumica e saj është e karakterizuar nga kursi malinje, edhe pse ka përjashtime.

Fshikëz tumor - Simptomat


Tumoret e fshikëzës në gratë është 4 herë më pak se meshkujt. Kjo është për shkak se sistemi urinar mashkull rregulluar më e vështirë dhe më të prirur për stanjacion. Por, gratë shpesh vuajnë nga cystitis dhe të gjitha llojet e inflamacionit seksual, dhe është një nga faktorët që shkakton rritjen e tumorit.

Shfaqja e parë Faza e tumoreve në fshikëz nuk mund të japë asnjë simptomë. Periodikisht mund të ndodhë gjatë urinimit gjakun, që jo të gjithë do të vini re dhe i kushtoj vëmendje.
Me kalimin e kohës, shenjat e tumoreve fshikëz rriten. Ka thirrje të shpeshta, dhimbje në ijë dhe bark. Nëse tumori është fshikëz malinje, ka shenja të kancerit dehjes: anoreksi, dobësi, humbje peshe.

Fshikëz tumor - Diagnoza dhe Trajtimi


Diagnoza e tumoreve të fshikëzës shkrirë e vështirë, sepse fotografia klinike. Tumoret Kërko zakonisht fillojnë kur një pacient ka ankesë tashmë shkuar.

Urolog emërojë analizë të urinës dhe një studim të detajuar të sedimenteve. Metoda më e mirë e diagnostikimit është cystoscopy - një hyrje në endoscope zgavër të parë brenda fshikëzës. Gjatë procedurës, mjeku merr një pjesë të indeve për analizë.
Përveç kësaj, me ultratinguj dhe metodat e përdorura të tilla si CT dhe MRI.
Në identifikimin e tumoreve në fshikëz, në shumicën e rasteve ajo është përdorur duke hequr transuretralnoy эlektrorezektsyy. Nëse kanceret e arsimit mund prerje me flluskë me kurset e mëvonshme të trajtimit të kimioterapia fuqishme.

Para operacionit përdorur edhe në tumore beninje të fshikëzës. Formimi si polyps dhe papilomat ndikuar faktorë ONKOGJENIKË priren të degjenerojë në tumore kanceroze, kështu që nuk e rrezikojnë jetën e tyre dhe të lënë rritje brenda trupit.
Për të parandaluar këto tumoret duhet të ndiqni këto rekomandime:

  • lë pirjen e duhanit;

  • menjëherë dhe në mënyrë efektive trajtojnë cystitis dhe uretritin;

  • pini shumë ujë të pastër;

  • mos injorojë kërkojnë për të urinoj.