Tumoret ovarian në gratë - Trajtimi

Tumoret ovarian - sëmundje pothuajse saktësisht gjinekologjike gjetur shpesh të shoqëruara me onkologjisë. Në rrezik e gjejnë veten pothuajse të gjitha gratë, pavarësisht nga mosha dhe mënyrën e jetesës. Nëse koha nuk e njeh tumor dhe jo për të filluar trajtimin është humbje e mundshme e mundur të plotë të funksionit të pjellorisë ose vdekje.

Shkaqet dhe llojet e tumoreve të vezore


Tumoret ovarian janë klasifikuar si të mirë - dhe malinje. Gjithashtu dalluar këtë lloj të tumorit si kufirit. Lloji i fundit është e karakterizuar nga degjenerimi shpejtë e një tumori në një beninje malinje.

Kanceri ovarian - sëmundje pak të njohur. Supozimet në lidhje me shkaqet e tumoreve në vezore përcaktuara. Bazuar në përvojën mjekësore, faktorët kryesorë që ndikojnë në pamjen e tyre, janë:

 • fillimi i hershëm i menopauzës;

 • inflamacion i shpeshtë i vezoreve;

 • pishinë gjen, që është prania e disa të afërmve të cilët vuajnë nga kjo sëmundje;

 • ndikimi i një numri të sëmundjeve virale (tipi herpes II, PZHBV-të dhe të tjerët).


 • Gjithashtu mjekët gjetën se gratë e reja janë më pak të prirur për rrezikun e tumorit ovarian.

  Diagnoza dhe trajtimi i tumoreve ovarian


  Për fat të keq, shumica e sëmundjes është asimptomatike, kështu që është e mundur vetëm për të diagnostikuar klinikisht, nën mbikëqyrjen e rreptë të specialistëve. Metodat kryesore të përcaktuar praninë e tumoreve:

 • Ultratinguj;

 • çaj;

 • CT dhe MRI.


 • Trajtimi i tumoreve ovarian në gratë është e lidhur direkt në fazën e tumorit dhe pikëpamjet e tij. Në rast të një tumor beninje mundësisht të ilaçit. Por mënyra më efektive për të luftuar kancerin ovarian, së bashku me kimioterapia, është heqja kirurgjikale e tumorit. Në përcaktimin neoplazma malinje duhet menjëherë të kryejë një operacion për të hequr tumore ovarian!