Tumoret ovarian - Klasifikimi

Të vezoreve janë të çiftëzohet gjëndra seksuale femërore që formojnë vezë dhe hormonet seksuale (progesteronit dhe e estrogjenit). Ata janë më të prirur për tumoret - tumoret në inde pjesa më e madhe ovarian, beninje në shumicën e rasteve.
Shenjat kryesore e hershme të tumoreve është dhimbje, çrregullim urinim, rritja e barkut, fosile. Në fazën e mëvonshme të përkeqësimit të shëndetit, temperatura, nuk ka fryrje dhe humbje peshe.

Klasifikimi i tumoreve ovarian


Tumoret e vezore tek gratë, i formuar nga qeliza të ndryshme të marrin të njëjtin emër.
Tumoreve epiteliale
Këto tumore janë formuar nga ovarian epiteliale:
1. Tumor i lëngshëm cilindrike rreshtuan dhe epiteli kub, qelizat të cilat prodhojnë proteina. Formimin cysts, tumoret ovarian janë të ndarë në beninje (adenokystoma lëngshëm pa polymorphism, aktivitetit mitotike) dhe malinje (adenokartsyoma lëngshëm cistike, berthamat atipike e cila shprehura polymorphism).
2. Tumoret Mutsynoznoe , formon një epitelin kist i cili sekreton mukus. Ka Mucinous:


 • adenokystomu ;

 • adenokartsyomu cistike ;

 • Tumor kufitar vezoret;

 • tsystadenomu (qelizat Nepolymorfnыe);

 • adenokartsyomu cistike .


 • 3. Tumor Endometrioid është i madh, shumë i formave të formës gjëndra atipike slabosekretornыh.
  4. Brenner tumor është një grup i qelizave të tumorit rrethuar nga stroma fijor.
  5. Kanceri ovarian .

  Tumoret ovarian stromale
  I keq :

 • hranulezotekakletochnaya tumor formuar nga lëvore mesenkimale ovarian (qelizat) mund sekretohet estrogjene;

 • hranulezokletochnaya (Beninje dhe malinje në të ulët të keq) tumor që krijohen në vezore deri - dhe poslemenstrualnыy periudha, menopauza, i shoqëruar nga gjakderdhje;

 • Tumoret formuar nga qelizat e Sertoli-Leydig .


 • Dashamirës :

 • fibromë ;

 • Tecom - lloji i tumorit beninje sekreton estrogjen dhe kanë disa lloj të akumulimit të gjatë të qelizave që përmbajnë yndyrna;

 • androblastoma formuar nga mesenchyme, në gjendje të ndajë androgens. Shfaqet në formën e atrofi të gjirit, mitrës, hirsutism, skuqje në fytyrë, coarsening e flokëve, clitoral hypertrophy.


 • Hermynohennaya tumor ovarian


  1. Dyshermynoma - lloji i tumorit që prek gratë 30 vjeç, larguar në mënyrë efektive kirurgjike.
  2. Teratoma formuar nga qelizat embrion është hequr kirurgjike, e ndjekur nga kimioterapia:

 • i papjekur (Gaforrja);


 • i pjekur (Nerakovaya).


 • 4. Horyokartsynoma ndikon në placentë gjatë shtatzënisë.
  5. Эndodermalnoho sinus tumor ndikojnë në vezoret në një moshë të re.

  Metodat e trajtimit të formacioneve të tumorit
  Për diagnozën e tumoreve ovarian duke përdorur ultratinguj, analizat e gjakut, CT, biopsi, me izotop PET skanim, laparoscopy. Në mënyrë efektive për të trajtuar edukimin jo-kancerit duke përdorur kirurgji, gjatë së cilës amputated vezore pjesërisht ose plotësisht.