Kanceri i gjirit

Kanceri i gjirit - problemi më i zakonshëm në gratë moderne. Dhe numrat e performancës e pacientëve të cilët me të cilat ballafaqohen të dhënat e sëmundjes në proporcion me nivelin e zhvillimit socio-ekonomik të shtetit, në të cilën ata banojnë. Kjo shpjegohet me disa faktorë:

 • shtyrja e qëllimshme e shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës në një moshë të vonë;

 • Refuzimi i kohëzgjatjes së ushqyerjes me gji;

 • predispozicion gjenetik;

 • pirja e duhanit dhe zakone të tjera të këqija;

 • Mungesa e jetës seksuale të rregullt;

 • sensibilitet të stresit dhe pereutomlenyyam fizike. • Në respekt të këtyre dhe shumë karakteristika të tjera të jetesës së grave në epokën e teknologjisë së lartë, rreziku është i ekspozuar jo vetëm shëndetin e sistemit riprodhues, por edhe jetën në përgjithësi.
  Po, shumë prej të seksit të drejtë do të mësojnë në lidhje me praninë e kancerit të gjirit nga rastësia, në mungesë të ndonjë dëshmi. Megjithatë, sëmundja asimptomatike nuk flet për mungesën e saj e seriozitetit.
  Konsideroni më në detaje se çfarë lloje të tumoreve të gjirit janë, si ata të përcaktuar karakteristikat, shkaqet, trajtimet dhe pasojat e mundshme për gratë.


  Klasifikimi i tumoreve të gjirit  Para së gjithash, çdo grua duhet të dini se edhe nëse ajo gjendet e tumoreve në gji - nuk është një arsye për panik paraprakisht. Që ka një probabilitet të lartë që tumori është gjirit hormon natyrës beninje.
  Arsimi bamirës janë vetëm një rrezik potencial për jetën e njeriut dhe më shumë vetëm probleme sinjal në trup. Në praktikë mjekësore, ekzistojnë tri lloje të tumoreve:

 • Cysts - dëmtimit të dhëmbëve në pamjen kujton flluska të madhësive të ndryshme, të mbushura me të lëngshme. Arsyeja kryesore për pamjen e tyre - luhatjet hormonale.

 • Fibroadenoma - lëviz tumoret me kufij të qartë, që përbëhet nga ind lidhës.

 • Psevdopuhlyly - vula të ndryshme në gjoks, me dallime të rëndësishme në krahasim me indet përreth.


 • Zakonisht, tumoret beninje të gjirit kanë simptoma karakteristike dhe për të trajtuar me sukses.

  Tumoreve malinje te gjirit  Kjo sëmundje ndodh më rrallë, por paraqet një kërcënim real për jetën e pacientit. Shumica e sëmundjeve të përjetuar nga gratë gjatë ndryshimeve hormonale të rënda, të tilla si menopauzë.

  Diagnoza në fazat e hershme shpesh është shumë e vështirë. Që të përcaktuar praninë dhe natyrën e saktë të tumoreve malinje të gjirit në një fazë të hershme, si nuk ka shenja të një problemi. Në fazat e mëvonshme shënim pacienti:

 • shkarkimit të qartë ose të përgjakshme nga dalë;

 • Përfshirja e tij;

 • Ndryshimet strukturore në lëkurë në vendin e shfaqjes së tumoreve;

 • vula të qarta;

 • nyjet limfatike fryrë.


 • Thelbësisht të rëndësishme për trajtimin e suksesshëm diagnostikuar menjëherë. Kjo është arsyeja pse ekspertët rekomandojnë fuqimisht që të gjitha gratë, sidomos për ata që janë në rrezik, të rregullt mammologist vetë gjirit dhe vizita të paktën një herë në vit. Një studim i veçantë caktuar ata pacientë të cilët janë të ekspozuar sëmundje predopuholevыm gjirit (gjirit, tumor fletë, lloje të tjera të fibroadenoma dhe t. E.).


  Si ka kancerin e gjirit, llojet e saj dhe trajtim  Për manifestimet klinike, model mbirjen dhe formë dallohen: nyjore, përhapur dhe format atipike të kancerit.
  Ky klasifikim është e rëndësishme kur zgjedh një trajtim, por një vend qendror në zgjedhjen e terapisë dhe prognozë për shërim ka Histologji tumorit të gjirit.
  Për fat të keq, gratë shpesh janë trajtimi kryesor mjeku ka një fazë 3-4 e sëmundjes, dhe në disa raste mjaft prishjen e kancerit të gjirit, kur kjo ka kuptim vetëm në trajtimin simptomatike.