Tumoret e mitrës

Aktualisht, gjithnjë e më shumë janë tumoret e ndryshme në gratë. Sidomos me shpejtësi në numër në rritje të tumoreve të diagnostikuar të mitrës dhe të mitrës, dhe për këtë arsye kjo temë është për të i kushtoj vëmendje. Për fat të keq, Shkaku i tumoreve mitrës mbetet një mister. Por ne e dimë se sëmundja mund të shkaktojë çekuilibër hormonal në të cilën nuk është në rritje nivelet e estrogjenit në gjak. Duke përgatitur faktorë për zhvillimin e tumoreve malinje është konsideruar trashëgim rënduar nga kjo sëmundje.

Neoplasms malinje
Kancer tumor malinj i karakterizuar nga rritja e qelizave jonormale pakontrolluar. Këto rritje mund të ndikojë në organet e afërta, germinating tyre apo të japë metastaza. Shenjë të kancerit të mitrës në fazat e hershme mund të jetë zgjedhja e natyrave të ndryshme, duke përfshirë gjakderdhje, ciklit menstrual. Çdo dëmtim të qafës së mitrës kontaktit gjakderdhje grua në fjalë (p.sh., pas raportit seksual). Dhimbja zakonisht ndodh në fazat e mëvonshme. Gjëja kryesore në trajtimin e - një heqjen e plotë të formimit malinje me nyjet limfatike më të afërt. Gjithashtu, terapi komplekse e tumoreve të tilla të mitrës mund të përfshijnë përdorimin e kimioterapia ose rrezatimi autoritet për të zvogëluar volumin e tumorit.

Tumoret beninje të mitrës


Tumoret më të shpeshta beninje të mitrës takon fibroids, fibromë, fibroadenoma, leyomyma. Këto lloje të tumoreve të mitrës, në fakt, është sinonim për të përshkruar tumoret që rriten nga myometrium. Ata ndryshojnë vetëm në strukturën e histologjike. Ky grup të përfshijë edhe tumoret dhe cysts.
Tumoret beninje janë karakterizuar nga një rritje të ngadaltë, nuk i japin shfaqje metastatic dhe nuk mbin në autoritetet fqinje. Ky tumor mund të mos shkaktojnë asnjë simptomë. Por tumoreve të mëdha madhësia mund të jetë një enë nën presion, rrjet nervore dhe organet fqinje. Si pasojë, nuk ka dhimbje. Dhimbja është lokalizuar shpesh në bark dhe në rajonin e mesit. Një tjetër simptomë karakteristikë konsiderohet gjakderdhje mitrës. Mund të zgjatet dhe gjakderdhje të rënda gjatë menstruacioneve.

Trajtimi i tumoreve beninje të mitrës është terapi konservative dhe heqja kirurgjikale e tumorit. Zgjedhja e strategjisë së trajtimit varet nga madhësia dhe vendndodhja e tumorit dhe moshës së gruas. Një aspekt i rëndësishëm që ndikon në zgjedhjen e trajtimit është prania e fëmijëve ose dëshira për të pasur një fëmijë.
Terapia e barnave është përdorimi i drogës hormonale që mund të zvogëlojë intensitetin e simptomave klinike, madhësia e tumorit dhe të parandalojnë rritjen e saj.

Operacionet në tumoret e mitrës


Trajtim kirurgjikale e tumoreve të mitrës mund të jetë podrazdeleno të llojeve të mëposhtme:

  • Operacioni radikal kur trupi është hequr plotësisht (hysterectomy, amputim supravaginal). Ky lloj i ndërhyrjes është treguar për kancer. Gjithashtu përdoret në sasi të mëdha tumoreve beninje që pengojnë organet një jetë normale dhe të prish fqinje.

  • Operacioni Poluradykalnaya ruhet funksion menstruale, por nuk mund të merrni shtatzënë (amputim të lartë të mitrës, defundatsyya).

  • Kirurgji Konservatore (heqja e vetëm tumoreve). Përdoret për të enucleation e nyjeve miomes.


  • Në sajë të teknologjisë moderne heqjen e tumorit mitrës të jetë e mundur duke përdorur qasje endoskopik. Gjithashtu përdoret эlektrohyrurhycheskye dhe manipulimet cryosurgical që e bëjnë operacioni më pak traumatike.