Shenjat e para të kancerit të gjirit

Kanceri i gjirit - një sëmundje shumë e zakonshme femër e cila çdo vit merr jetën e më shumë. Në rrezik janë gra me trashëgim të keqe (prania e kancerit në të afërmit), gratë më të vjetra dhe atyre që lindi fëmijën e tyre të parë pas moshës 30 ose pa fëmijë dhe kurrë gjirit ushqyer.

Për fat të keq, shpesh kanceri i gjirit është tashmë në faza të avancuara, kur bëhet praktikisht asgjë nuk është e pamundur. Kjo është për shkak të neglizhencës së grave për shëndetin e tyre, kur ata nuk janë të angazhuar samoobsledovanyem nuk shkojnë te mjeku në dyshimin e parë.


Shenjat e para të kancerit të gjirit


Shenjat e para të kancerit të gjirit zakonisht është mjaft e qartë, edhe pse gratë ato nuk sjellin siklet shumë fizik dhe ankth. Gruaja nuk e alarmante - dhe më e rëndësishmja mashtrimi kanceri i gjirit.

Shenja e parë është zakonisht pamja e një vulë të vogël në një gji. Ajo është shikimi i ndryshëm nga indet përreth gjirit. Dhe rreth 85% e grave e gjejnë veten në sëmundjen e tyre.

Shenjat e hershme e jashtme të kancerit të gjirit


Nëse keni qenë duke ndjekur shenjat, ai mund të thotë se ju keni një tumor, por kjo nuk ka gjithmonë të natyrës malinje. Kjo mund të jetë ndonjë sëmundje tjetër të gjirit, por në qoftë se ju keni të paktën një shenjë, ju duhet menjëherë të kërkoni këshilla mjekësore.

Kështu, shenjat e tumoreve të gjirit:


 • ndryshimet në formën e gjirit;

 • prania e formimit të tumorit në gji, e cila ndryshon ndjeshëm nga indet e tjera;

 • ënjtje të gjirit;

 • shkarkimi periodike nga dalë;

 • tërhequr dalë dhe të tjera ndryshon formën e saj;

 • ndryshimet në lëkurën e gjirit - konsolidimi, shfaqja e "zhvishem agrumeve";

 • skuqje e lëkurës të gjoksit. • Të cilat nuk do të kishte qenë shenjat e para të kancerit të gjirit në një fazë të hershme tumor është e vogël, zhvendosur anash, duke u celular. Në të ardhmen, ajo është fiksuar tashmë, pasi fillon të rritet, rritet në lëkurë apo gjoks muskujve.

  Prandaj, është e rëndësishme të mos kandidojë sëmundje, për të filluar trajtimin në fazën ndërsa tumori është ende në lëvizje. Nëse gruaja zbuloi se gjinjtë e saj nuk janë më simetrike thithi ndryshuar formën dhe shtrirë, dhe të lëkurës kanë ndryshuar, ju duhet menjëherë të shkojnë te mjeku - ndoshta në këtë fazë sëmundja ende mund të tejkalohen.


  Rekomandimet për vetë gjirit

  Çdo grua që kujdesen për shëndetin e tyre dhe duan të jetojnë një jetë të gjatë dhe të lumtur, thjesht duhet të angazhohen zemrat samoobsledovanyem të paktën disa herë në vit. Çfarë është ajo?

  Në fund të grave të menstruacioneve duhet të shqyrtojë zemrat e tyre. Drejtime ndjenja - clockwise nga jashtë për brenda. Para shqyrtimit duhet të marrë pozicionin e shtrirë në anën dhe të hedhin një dorë prapa kokës së tij. Një ekzaminim i gjirit të majtë duhet të shkoni në të djathtë dhe anasjelltas të.


  Nëse ju goditi mbi një sondazh të vulave të vogël arsim jokarakteristike, shkarkimin nga dalë, ënjtje dhe rrudhosje lëkurës, kjo duhet të lajmërojnë dhe të shkaktojë apel urgjent në klinikë.

  Ju mund të inspektojë dhe nyjet limfatike axillary - nëse rritet - është edhe më shkak për shqetësim. Nëse tumori është e qartë zbulohen presing për gjoksin e saj, në qoftë se dridhet tumor kur përgjuar në mes të saj, e shtriu mbi lëkurën tumor, gjirit Kapjen dy gishta formuar tërthor në vend të palosshme gjatësor - kjo do të thotë se tumori është tashmë i madh.