Parandalimi i kancerit të qafës së mitrës

Vitet e oncologists hulumtimit kanë treguar se faktori kryesor që provokon zhvillimin e kancerit të qafës së mitrës është papillomavirus njeriut, ose HPV. Prania në trupin e tensionet kancerogjene të virusit nën numrat 16 dhe 18 herët a vonë do të çojë në ndryshime displastike në qafën e mitrës që janë në gjendje për të rilindur në neoplasms malinje.
Provokatorë të tjera kanceri i qafës së mitrës janë:

 • trashëgim (raste të ngjashme në familje);

 • prania e infeksioneve të tjera, të tilla si klamidia;

 • zakonet i sëmurë e jetesës, veçanërisht pirja e duhanit;

 • trashje, dietë e çekuilibruar, e varfër në fibra nga perime dhe fruta;

 • bëhet shumë shtatzëni;

 • Mbrojtja e të qëndrueshme duke përdorur hormonet.


 • Si për të parandaluar kancerin e qafës së mitrës?
  Bazuar në arsyet e mësipërme që rrisin rrezikun e kancerit të sferës femërore, ne mund të përcaktojë fushat e parandalimit anticancer mesin e vajzave dhe grave.
  Para së gjithash, ai ka për qëllim parandalimin e infeksionit nga virusi lyth njeriut.

 • Higjena seksualiteti . Fillimi i hershëm i aktivitetit seksual, kontakte imoralitet, partnerë të shumta, pengesë neglizhimi do të thotë të mbrojtjes - e gjithë kjo çon në një papillomavirus të lartë të rrezikut, duke përfshirë llojet e saj patologjike. Ngritjen e nivelit të përgjithshëm të arsimit, veçanërisht në fushën e shëndetit seksual duhet të fillojë në shkollë. Çdo grua duhet të dini në lidhje me parandalimin e erozionit qafës së mitrës, sëmundjet inflamatore, sëmundjet që transmetohen seksualisht.

 • Vaksinimi kundër kancerit të qafës së mitrës . Shkencëtarët kanë krijuar dy vaksina antivirale - Gardasil dhe Cervarix. Duke përdorur seksi duhur para se vajza jeton, por pas fillimit të pubertetit. Mesatarisht, kjo periudhë është në rangun 10-25 vjet. Në qoftë se një grua tashmë ka pasur kontakte me një bartës të virusit, vaksinimi është e pafuqishme. Në këtë rast, ju duhet të bast në forcimin e imunitetit dhe shëndetin e përgjithshëm të trupit.


 • Zona e dytë e parandalimin e kancerit të qafës së mitrës: një forcim i përgjithshëm i trupit dhe mbrojtjen e saj. Kjo mund të përfshijë masa të tilla si jeteses shëndetshme, ushqimin e duhur, zhdukjen e zakone të këqija, në luftën kundër pirjes së duhanit, duke përfshirë edhe pasiv. Ju duhet të sanitize gjitha vatra të infeksioneve kronike në trup dhe për të forcuar sistemin imunitar.

  E treta drejtim - një vizitë të rregullt dhe në kohë një gjinekolog. Duke përdorur inspektim vizual dhe lloje të tjera të studimeve (shpifjeve për Citologjia, kolposkopisë, analiza biopsi PCR, etj) gjinekolog mund të zbuluar ndryshimet në indet epiteliale të mitrës dhe të kryejë trajtimin e duhur. Zbulimi i hershëm i lezioneve precancerous mund të parandaluar degjenerimin e tyre në pacientët e kancerit.
  Anticancer Screening duhet të bëhet të paktën një herë çdo tre vjet nga fillimi i aktivitetit seksual. Dhe kur nalchyy sëmundjet gjinekologjike dhe faktorët e rrezikut - të paktën një herë në vit.