Lymphostasis në kancerin e gjirit

Problemi kryesor me të cilat përballen gratë në trajtimin e kancerit të gjirit është lymphostasis. Sëmundja është në kundërshtim me rrjedhjen e limfatike nga kanceri i gjirit. Normalisht, ai vërejti se gjymtyrë, i cili u zhvillua nga operacioni. Kjo është një rritje në sasinë e duar, ka dhimbje të rëndë, që rezulton në disfunksionit të sistemit motorik.

Si të bëni?
Në mënyrë tipike, lymphostasis gjirit që dalin nga ndërprerjes së rrjedhjes normale te limfatike nga indet. Kjo ndodh për shkak të faktit se kur operacioni për kancerin e gjirit, lymfoadenэktomyya kryer në sqetull, - heqja e nyjeve limfatike. Ata janë shpesh fushat e metastazë.

Incidenca e lymphostasis pas largimit të gjirit varet nga shuma e shpenzuar lymfoadenэktomyy. Çfarë është, aq më e madhe mundësia e lymphostasis. Megjithatë, nuk ka korrelacion direkt midis sasisë dhe vëllimin e lymphostasis ardhmen lymfoadenэketomyy.

Arsyet tjera
Përveç operacioneve në ndarjen e qumështit, të lymphostasis mund të sjellin:

 • radioterapi në zonat limfatike;

 • mbipeshë;

 • erizipelë. • Si të merren?

  Në mënyrë për të parandaluar abuzimin lymfootoka të kancerit të gjirit, gratë duhet të ndiqni disa udhëzime. Ato kryesore janë:

 • Reduktimi i ngarkesës në shkallën e gjymtyrë të gjatë, pas operacionit në gji. Gjatë vitit të parë të rehabilitimit - jo për të rritur më shumë se 1 kg; gjatë katër viteve të ardhshme - deri në 2 kg dhe 4 kg në të gjitha mbetura.

 • Kryen çdo punë krah jashtëzakonisht të shëndetshme, duke përfshirë mbante qese. Në manifestimin e parë të lodhjes në gjymtyrët duhet të pushojnë.

 • Duke përjashtuar ndonjë punë e cila përfshin qëndrimin e zgjatur në një pozicion të pjerrët në të cilin krahët janë ulur, kate larje, punën në vilë verës tyre, lavanderi dhe kështu me radhë. D.

 • Fle vetëm në anën e shëndetshme apo në anën e pasme, dhe si në anën ku operacioni është kryer, është shumë e ndjeshme për compression edhe të vogël.

 • Është e ndaluar të dorës, e cila është kryer nga operacioni, të matur presionin e gjakut, të kryer injeksione, të kryejë teste të mostrave.


 • Kështu, duke përmbushur rekomandimet e mësipërme lymphostasis mund të parandaluar kancerin e gjirit.