Shenjat e kancerit në gji

Kanceri i gjirit - është problemi i grave moderne. Ajo merr shumë jetë, si sëmundje të fshehtë, siç duket më shpesh në fazat e mëvonshme, kur të bëni diçka është pothuajse e pamundur.

Në gratë me rrezik të cilët kurrë në jetën time kanë lindur fëmijë ose lindi fëmijën e saj të parë, në moshën pas 30 vjetësh. Përveç kësaj, një rrezik i madh nëse dikush nga të afërmit tuaj të afërt të ketë kancer.

Mosha është konsideruar gjithashtu një faktor rreziku, edhe pse kohët e fundit kanceri i gjirit prek jo vetëm gratë pas 50 vjetësh. Ju shpesh mund të gjeni raste kur kanceri i gjirit prek femrat e reja të moshës 30 vjet dhe madje edhe më të rinj.


Ndërsa në qoftë se nuk ishte, më herët sëmundje është gjetur, aq më mirë shanset tuaj për një shërim të plotë dhe të jetës normale të gjatë. Në këtë drejtim, është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje të shenjave të kancerit të gjirit. Le të flasim për to më shumë.

Ndër shenjat e jashtme të kancerit të gjirit: konsolidimin në gji, shkarkesë nga dalë, të ndryshuar pamjen e gjirit dhe nyjet limfatike axillary rritje.

Vula në gji

Kjo simptomë - shenja të hershme të kancerit të gjirit. Ajo mund të futemi në shtëpi. Bazuar në praktikë, 80% e rasteve të grave të kancerit të gjirit në mënyrë të pavarur gjetën një tumor. Dhe për fat të mirë, tumor nuk zbulohen gjithmonë kthehet malinje.


Por mprehtë kanceri përtëritje gjirit, ju duhet të jetë shumë vigjilent për shenjat e kancerit të gjirit tek gratë të shmangur vetë-ilaçe dhe nuk do të vonojnë një vizitë te mjeku.

Shkarkimi nga dalë

Kur një tumor ka formuar, mund të fillojë zgjedhjen e gjëndrrat e qumështit. Veçori e këtyre substancave në pavarësinë e tyre nga faza e ciklit menstrual. Herën e parë që ata nuk janë veçanërisht të shqetësuar në lidhje me gruan, por ndonjëherë vjen për faktin se një grua ka të veshin një mbushje të veçantë bra.

Zgjedhja ngjyra mund të jetë transparent, të verdhë-gjelbër, apo edhe qelb të përgjakshme nga papastërtitë. Menjëherë pas kësaj, në nipples shfaqen plagë të vogla që përfundimisht të kthehet në ulcerat e mëdha, të cilat ndikojnë jo vetëm dalë, por të gjithë zonën e gjirit.


Ndryshoni pamjen e gjinjve

Nëse faza zbulimin nënshkrimin dhe shkarkimi nga gruaja biberon nuk i drejtohet te mjeku dhe nuk fillojnë trajtimin, lëviz sëmundjes në fazën e ardhshme, kur formën dhe simetri e gjinjve dhe nipples. Ndryshuar strukturën dhe ngjyrën e lëkurës në gjoks. Ndonjëherë lëkura mund të fillojë të zhvishem off - një shenjë karakteristike e kancerit të gjirit.

Për të verifikuar zemrat ndryshime, ju mund të: duke qëndruar në këmbë, të ngrejë dorën e tij mbi kokën e tij dhe i kushtoj vëmendje për të, ndërsa lëkurën e gjirit. Nëse do të kishte dimples, lëvozhgë portokalli ose rrudhosje të fortë, dhe gjinjtë ndryshuar formë, kjo sugjeron një fazë të avancuar të kancerit.


Zemrat mund të bëhet rrafshuar, thithat zgjatur përfshirë me. Sa më shumë përfshirje, aq më e madhe madhësia e tumorit.

Rritja nyjet limfatike axillary

Nëse gjenden nyjet limfatike të zgjeruar në sqetull - menjëherë të shkoni te mjeku. Shpesh simptomat e para të kancerit është aq i vogël që gruaja me kokëfortësi nuk duan që ata të dëgjojnë zhenuchy mendimin e gjasat e kancerit. Por tumor vazhdon të rritet dhe të ndikojë në indet përreth tyre: yndyra, të lëkurës, brinjë, nyjet limfatike.

Me kalimin e kohës, ka dhimbje të forta dhe të vuajnë, kur nuk ka më forca, gruaja më në fund shkon te mjeku. Por, tashmë ka humbur në mënyrë të pakthyeshme, dhe trajtimi i jep pak rezultat.


Me fillimin në kohë të trajtimit, 90% e rasteve mund të shërohet plotësisht nga kanceri i gjirit. Pra, nuk ka nevojë për panik dhe më të mbyllur në vetvete dhe refuzojnë ndihmën. Vetëm të ndihmojë fazën e parë të ju garantojnë një efekt pozitiv dhe shërim.