Simptomat e kancerit të mitrës

Shumë gra me ndonjë shkelje të organeve gjenitale kanë tendencë për të marrë më të keqen dhe të kërkoni në shenjë e parë e kancerit të mitrës. Por kjo sëmundje është asimptomatike për një kohë të gjatë.

Shenjat e hershme të kancerit të mitrësSimptomat e kancerit endometrial mitrës në një fazë të hershme të sëmundjeve të zbuluar nga ekzaminimet profilaktike të gjata para asnjë simptomë. Kjo qeliza atipike janë zbuluar në Pap testi, gjaku për shënuesve tumor tregojnë praninë e sëmundjes, dhe simptoma të tjera të kancerit të mitrës nuk janë simptomat në dispozicion apo të mundshme të gjendja e keqe e përgjithshme (lodhja e shpejtë, dhimbje në këmbë, ndryshimet e shpeshta humor) se nuk mund të tregojë në mënyrë të besueshme prania e sëmundjeve.

Por, si rritjen e tumorit shfaqen shkeljet, të cilat tashmë mund t'i atribuohen pranisë së qelizave atipike në endometrium, përzgjedhjen dhe gjakderdhje. Natyra mukusit me një erë të pakëndshme dhe në sasi të mëdha - kjo është shpesh shenjat e hershme të kancerit të mitrës. Por ajo gjithashtu përmban shumë sëmundjeve inflamatore, dhe jo e lidhur gjithmonë me ndarjen e tumorit.
Gjatë gjakderdhje menopauzë dhe çdo gjakderdhje në gratë - një shenjë të kancerit të mitrës. Dhe në riprodhues diktim moshës - jo gjithmonë një shenjë e kancerit, por një simptomë e sëmundjeve të tjera të mitrës dhe vezoreve - fibroids, dysplasia endometrial, shtatzënisë ektopike ose abort, e cila filloi, Endometrioza, polyps endometrial.

Onkologjisë dyshuar mund në kohë të shkarkimit përgjakshme-purulent me një erë të pakëndshme, gjakderdhje të shpeshta në mungesë të sëmundjeve të tjera të endometrium dhe mitrës. Shenjat e kancerit - ky kombinim i gjakderdhje të gjakderdhjes mukozës dhe i holluar me ujë, atipike dhe të rëndësishme pas seksit, stërvitje, lëndimet e vogla, shpesh pa dhimbje shoqërues.

Shenjat e vonuara të kancerit të mitrësPër të kuptuar shenjat e kancerit të mitrës në fazat e mëvonshme, vlen të përmendet se si rritja e tumor nuk është vetëm rritet brenda mitrës, por edhe pushton trupin e saj, ku qelizat e kancerit mund të ndërpresë nga tumori kryesor dhe metastasize, së pari në vendet fqinje dhe pastaj në nyjet limfatike të largëta.

Kjo mund të jetë shenja e limfatike, ënjtje mukozale, të ndryshojë ngjyrat e tyre, efuzioni e lëngjeve lëngshëm në zgavrën e barkut. Gjithashtu, për shkak të simptomave rritje dehje rritjen e tumorit: dhimbje në legen, këmbët dhe të ulët mbrapa, dhemb në të gjitha pjesët e trupit, dobësi, lodhje, dhimbje koke.
Në fazat e mëvonshme të tumorit të mundshme në vendet fqinje organeve (vezore, fshikëz, zorrët, në murin e barkut), duke shkaktuar shkelje të urinimit dhe defekimit, simptomat inflamatore në legen, tumor në murin e barkut është vërejtur skuqje, ndryshim në formën e barkut, tumor inflamacion purulent .

Prishja e tumorit të mjaftueshme mbirjes shpejtë enët e saj të gjakut dhe nekrozë e pjesëve do të jetë gjithashtu simptomat e dehjes, gjakderdhje të ndryshme intensiteti, dhimbje dhe trombozë e indeve të tumorit.
Metastases të organeve të tjera (më shpesh në vezore, mëlçisë dhe kockat), i shoqëruar edhe nga simptomat e lodhjes dhe të shkaktojnë mosfunksionim të organeve, ku ka fokus të mesëm.

Diagnoza e kancerit të mitrës

Në fazat e hershme të sëmundjes, ajo është zbuluar zakonisht nga Pap testi gjatë provimit gjinekologjike. Në fazat e avancuara mjeku mund të dyshojnë kancerin e mitrës për të rritur heterogjenitetin e saj, maloruhomosti, shpesh në mungesë të simptomave të tjera të dhimbjes inflamacion ndërsa gjakderdhje dhe disponueshmërinë.

Për të konfirmuar diagnozën, përshkruajnë metodat shtesë të inspektimit, të tilla si analizat e gjakut për shënuesve tumor. Ka shenja se kanceri mund të dyshuara kur mitra dhe një ekzaminim me ultratinguj, është heterogjene, me paqartë përshkruan edukimin në mitër, nganjëherë me kaltsynatamy, me qarkullim rritur, rriten në indet dhe organet e tjera.
Përveç diagnozës, duke përdorur ekzaminim histologjik pas curettage diagnostik të mitrës, teste të zakonshme klinike, shqyrtimi i organeve dhe sistemeve të tjera në prezencën e metastases.