Jeta pas kancerit të qafës së mitrës

Nëse ju keni qenë më parë zbuluar kancerin e qafës së mitrës dhe ju fshihet ajo menjëherë, madje edhe atëherë sëmundja kishte kaluar më shumë se një herë do të këshillohen me veten e tyre në jetën e përditshme. Jeta pas përjetuar kancerin e qafës së mitrës zakonisht është gjithmonë me një sy në sëmundjen.
Për të filluar me, se mosha mesatare e femrave që mbijetuan kancerin e qafës së mitrës është 60 vjet. Pas krijimit të një diagnozë, jetëgjatësia shkon nga një deri gjashtë vjet. Shpesh, sëmundja ndodh pas procedurave operative në gjinekologji, proceset kronike inflamatore dhe shkatërruese të HPV. Sëmundja është shumë e rëndë që renditet e treta në renditjen e tumoreve më të rrezikshme të sistemit riprodhues të femrës:


 • Në zbulimin e kancerit të qafës së mitrës në një fazë të hershme të pragut mbijetesës pesë vjeçare është 90% e të gjithë pacientëve femra.

 • Shkalla e dytë e përparimin e tumoreve malinje është 60% shkalla e mbijetesës.

 • Niveli i tretë përfshin shkalla e mbijetesës së sëmundjes në 35 vjeç.

 • Në fazën e fundit, i katërti, në pragun e mbijetesës - dhjetë për qind.


 • Komplikimet e sëmundjeve
  Komplikimet e kancerit të qafës së mitrës përfshijnë:

 • gjakderdhje;

 • vaginale pryamokyshechnыe gyp sechomihurevi-dhe-vaginale;

 • parametrit purulent.


 • Mundësia e rikthim
  Është shumë e rëndësishme për të udhëhequr një jetë të shëndetshme të drejtë pasi ju mori shpëtoj e tumorit. Gjëja më e vogël mund të shkaktojë sëmundje që shpërthen përsëri në trup pas një operacioni. Pesë vitet e para pas periudhës së rehabilitimit kirurgji konsideruar, atëherë probabiliteti i rikthim është ulur ndjeshëm.
  Arsyet kryesore për përsëritjen e kancerit të qafës së mitrës janë konsideruar veprimet joprofesionale e mjekut gjatë kirurgji ose kanceri përhapet nëpër trup para trajtimit.

  Simptomet e sëmundjes mund të kthehen:

 • ndarja e karakterit purulent nga vagina;

 • plagë në organet gjenitale (plagë mund të jetë brenda, kështu që ju mund të shihni, vetëm ndjeni dhimbje gjatë urinimit).


 • Implikimet
  Mjaft popullore raste kur zbulimin e kancerit të qafës së mitrës nuk hiqen gjithë autoritetin, por vetëm një pjesë e infektuara. Kjo është bërë zakonisht në gratë e reja, kështu që dy apo tre vjet, ata mund të përballojë për të marrë barrë.
  Një nga pasojat e përjetuara kancerin e qafës së mitrës mund të jetë aspekti thjesht psikologjike, gratë shpesh ndihen inferiore dhe janë depresioni gjatë pas operacionit.

  Për gratë që kanë përjetuar Oncology, ushqimin, lëvizjen, kujdes shëndetësor dhe ekzaminimin mjekësor të rregullt duhet të jetë normë dhe parandalimin e kancerit.