Bamirës kanceri i gjirit - trajtim

Që nga kanceri i gjirit më shpesh është diagnostikuar shumë variacione fibroadenoma dhe cist. Lyth më pak e zakonshme e vendosur brenda kancerit tub. Me rritjen e numrit të rasteve të patologjive malinje ose beninje formimin kërkon diagnozë të kujdesshëm dhe trajtimin në kohë.
Trajtimi i tumoreve beninje të gjirit mund të ndahen në taktikat konservatore terapeutike dhe ndërhyrjes kirurgjikale.

Trajtimi konservativ i tumoreve beninje


Terapi konservative është monitorimi i rregullt i dinamikës së zhvillimit të tumorit. Në mënyrë tipike, trajtim të drogës për tumoreve beninje të vendosura në gji nuk është i zbatueshëm. Ju mund të përdorni ilaçe homeopatik dhe bimor që ndihmojnë për të normalizuar nivelet e hormoneve. Një shembull i drogave të tilla është Tazalok, Mastodinon.

Si një hap plotësues në trajtim nuk do të parandaluar përputhje me rekomandimet dietetike. Ushqimi i duhur normalizes metabolizmin dhe për të përmirësuar funksionimin e të gjitha organeve.
Kirurgji
Heqja e tumoreve beninje të gjirit duhet në rrethanat e mëposhtme:

 • Dinamika aktivë të rritjen e tumorit;

 • Tumoret mëdha Madhësia;

 • shenjat e keqdashje (dmth ka ndryshime karakteristike të neoplazme malinje).


 • Përdoret zakonisht dy lloje të kirurgjisë:


 • Sektorial heqje - duke hequr një segment të gjirit ku ndodhet tumori.

 • Enucleation - tumor izoluar nga indet përreth dhe heq tumoreve vetëm, pa heqjen e indeve përreth.

 • Gjatë operacionit për heqjen e tumoreve beninje të gjirit prodhuar ekzaminim histologjik të materialit hequr. Kjo është kryer në mënyrë që të përjashtojë ndryshimet malinje që mund të kërkojnë zgjerimin e kirurgjisë.

  Mbyllja e plagës është kryer shtresë kozmetike. Pak thread vetë zhytur, dhe damar është pothuajse asnjë gjurmë.

  Pavarësisht rezultateve të mira, operacioni nuk është 100% garanci për marrjen e shpëtoj patologji të gjirit. Në prani të gatshem faktorë përsëritjen e mundshme të tumoreve beninje.