Vaksina kundër kancerit të qafës së mitrës

Çdo ditë në botë vdes një numër të madh të kancerit të qafës së mitrës mitrës grave yznemohavshyh. Kjo është me të vërtetë një situatë e tmerrshme që lidhen kryesisht me faktin se një pjesë e madhe e njerëzimit nuk i vëmendshëm për shëndetin e tyre. Në fund të fundit, në qoftë se duke marrë pjesë gjinekolog të paktën një herë në vit, nuk e shohin parakushtet për këtë sëmundje vdekjeprurëse është e pamundur. Jo për të përmendur ekzistencën e një vaksine të veçantë kundër kancerit të qafës së mitrës. Një problem tjetër që parandalon sëmundjen zhduken parasysh përhapjen e vazhdueshme dhe për të rritur gamën e "sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, të cilat përshpejtojnë procesin e konvertimin dysplasia zakonshëm në kancerin e qafës së mitrës mitrës.


Deri më sot, studimet kanë treguar se shkaku kryesor i kancerit të mitrës, qafën e saj u bë papillomavirus, e cila nuk i nënshtrohet ndonjë trajtim njohur apo ende drogës. Dhe vetëm vaksinë kundër kancerit të qafës së mitrës mund të parandaluar marrjen e infeksionit. Një fakt interesant është se opinioni publik në atë që ky virus transmetohet vetëm seksualisht, nuk është krejtësisht e vërtetë. Në mesin e 100 lloje janë bartës sëmundje dhe ato të shtameve të saj janë transmetuar përmes përditshme.


Çfarë është vaksinimi kundër kancerit të qafës së mitrës?Kjo substancë nuk ka ndonjë lloj të grimcave të virusit të gjalla, siç është bërë zakon në vaksinat konvencionale. Ky injeksion është një pjesë e shell saj, që do të thotë se vetëm një i sëmurë e injektimit pamundur. Pasi është bërë anti-kancer i qafës së mitrës vaksina, trupi fillon të prodhojë antitrupat e vet që do të mbrojnë gratë nga HPV gjatë gjithë jetës së saj. Ne duhet të bëjmë tri injeksione të vaksinës, e cila në mes të një intervali të caktuar qartë. Por kjo nuk do të thotë se vaksinimi kundër kancerit të qafës së mitrës lejon plotësisht të harrojmë për ekzistencën e një gjinekologu. Ajo i përket kategorisë së masave parandaluese parësore që nuk mund të mbrojë njerëzit nga tensionet pappylomavyrusa modifikuar.


Çfarë rrit rrezikun e kancerit të qafës së mitrës mitrës?

Sot, me një numër nga arsyet kryesore për rritjen e numrit të rasteve të një sëmundjeje të ngjashme. Ata janë të lidhur me faktorët e mëposhtëm:


 • një numër i madh i partnerëve seksualë;

 • Fillimi i hershëm i aktivitetit seksual;

 • infeksione të tjera të transmetueshme gjatë marrëdhënieve seksuale, me gojë apo seks anal;

 • Abuzimi i kontraceptivëve hormonal;

 • abortet e shpeshta dhe aborte spontane. • Qëllimi kryesor i vaksinë kundër kancerit të qafës së mitrës  A nuk mendoni se vaksina plotësisht pengon mundësinë e kontraktimit infeksionit papillomavirus njeriut. Detyra e saj kryesore është për të mbrojtur trupin e femrës nga efektet e padëshiruara të virusit. Vaksinimi kryhet për kategoritë e mëposhtme: • femër, mosha e të cilit ndryshon në rangun e 12-55 vjet;

 • nuk merren parasysh mungesën apo praninë e seksualitetit në kohën e vaksinimit;

 • nuk konsiderohet si virus pappyloma grua e sëmurë;

 • jo shtatzënë dhe nuk kanë kullotur;

 • mos merrni dysplasia sëmurë apo kancerin e qafës së mitrës mitrës. • Askush nuk e konteston faktin se mitrës vaksina anticancer ka contraindications e saj, por për shumë të vogla. Megjithatë, kjo nuk do të përjashtojë një grua nga të paturit e një mjeku të konsultohen para një injeksion. Ju lutem vini re se vaksina do të ju mbrojnë vetëm nga pappylomavyrusa, ndërsa shkaqet e tjera para kancerit të qafës së mitrës mitrës është e pafuqishme.