Endometrial hyperplasia - nje kancer

Sëmundjet e grave lidhur me rritjen anormale të indeve dhe shfaqjen e ndonjë strukturave në organet legenit alarmante dhe të frikshme. "Asnjë kanceri është ajo?" - Fakte pacientët me hyperplasia endometrial, fibroids, Endometrioza. Aty qëndron kompleksitetin dhe shkakun e shumë gabimeve, sepse jo çdo person mund kompetencë dhe gruaja dispozicion shpjeguar thelbin e asaj që po ndodh në trupin e saj, për të mos përmendur trajtimin e duhur.
Sot ne flasim për hyperplasia mitrës endometrial, dhe në veçanti mbi shkaqet dhe pasojat e procesit të sëmundjes.

Hyperplasia endometrial në praktikën mjekësore
Para se të kthyer në temën që na interesojnë menjëherë të caktojë dhe siguroi shumë të painformuar në këtë drejtim gratë: hyperplasia endometrial e mitrës - nuk është kancer, por sëmundja që ka nevojë për trajtim. Dhe tani, në mënyrë.
Të ketë një ide më të saktë të ngjarjes, përmend natyrisht anatomisë shkollës. Pra, endometrium - rreshtim mitrës, i cili është i ekspozuar ndaj ndryshimeve ciklike dhe përbëhet nga qelizat e mukozës, gjëndra dhe enëve të gjakut. Nën ndikimin e hormoneve në fazën e parë e ciklit ajo është aktive rritje. Nëse shtatzënia nuk ndodh, atëherë në fazën e dytë ajo gradualisht vdes off, dhe e refuzoi dhe përfundimi del se, në fakt, ne e quajmë menstruacioneve. Kur trupi i femrës është e gjitha e drejtë dhe hormonet e qëndrueshme, trashësia e endometrium në mes të ciklit është 18-21 mm. Devijimet nga norma në një mënyrë të mëdha tregon hyperplasia. Me fjalë të tjera hyperplasia e endometrium e mitrës - është asgjë tjetër se përhapja e tepruar te skeletit te brendshem, me një ndryshim në strukturën e qelizave dhe gjëndra.

Në varësi të natyrës së ndryshimeve strukturore dallohen:

 • hekuri (nuk është përhapja e indeve të gjëndrave, dhe shell trashet, kanceri dredha-dredha formë dhe të bëhet vend i gabuar). Në mënyrë tipike, ky është një proces i mirë;

 • gjëndrave-cistike (i pranishëm në gjëndra endometrium cistike Dilated);

 • atipike ose adenomatosis (forma më e rrezikshme e hyperplasia, është konsideruar si një kusht precancerous);

 • cistike;

 • polyps gjëndrave-fijor dhe fijor.


 • Çdo formë e sëmundjes rrallë asimptomatike. Tiparet karakteristike të hyperplasia endometrial janë:


 • Zgjedhja mezhmenstrualnye (gjakderdhje mazhuschie mund të ndodhë në mes të ciklit ose pas një vonese të menstruacioneve të vogël);

 • cikli menstrual;

 • Steriliteti është një shenjë e madhe e hyperplasia endometrial, që shpesh çon gratë në gjinekologu kabinetit. Në sfondin e kësaj sëmundjeje, shtatzënia nuk mund të ndodhë në të gjitha, ose në kohë rritjen e kërcënimit të ndërprerjes së hershme.


 • Shkaqet dhe pasojat hyperplasia
  Pika e çrregullimeve morfologjike në trupin e femrës - një çekuilibër hormonal. Dhe hyperplasia - nuk është përjashtim. Para së gjithash, shkaku i rritje jonormale të rreshtim mitrës konsiderohet mungesa e tepërt e estrogjenit dhe progesterone. Gjithashtu mund të shërbejë si një faktor rreziku për comorbidities tjera, të tilla si diabeti, presioni i lartë i gjakut, fibroids mitrës, sëmundje të gjirit dhe gjëndra tiroide. Gjithashtu mund të kontribuojnë në shfaqjen e hyperplasia: trashëgim, trashje, aborte të shpeshta.

  Është e qartë se sëmundja është një nga shumë të rrezikshme dhe kanë nevojë për trajtim të menjëhershëm. Për disa forma të hyperplasia shpejt degjenerojë në kancer. Për më tepër, edhe pas trajtimit kirurgjik, rifillimi, për fat të keq, nuk është e pazakontë. Sa për proceset beninje, ata kërcënuan pasoja të pakëndshme të tilla si infertilitetit dhe anemi.