Ushqimi për kancerin e gjirit

Kursi i çdo sëmundje malinje (p.sh. kancerit të gjirit) është e shoqëruar nga një kolaps masiv të proteinave, yndyra dhe komponentëve të tjerë të rëndësishëm të metabolizmit. Zgjedhja dietë e duhur për pacientët me kancer të gjirit do të rrisë mbrojtjen e trupit gjatë periudhës postoperative. Tjetra ne e konsiderojmë tiparet e dietës në kancer dhe mastitë gjirit.


Duke dietë për pacientët me kancer të gjirit


Pacientët Dietë femra kancerit duhet të pasurohet me karbohidratet, yndyrna, proteina, vitamina dhe minerale. Kështu, gratë që kanë pasur kirurgji, dietë të ekuilibruar ndihmon trupin të shërohet më shpejt dhe të fitojë forcë. Pacienti, i cili operacion nuk është kryer, dietë racionale japë forcën e trupit për të transferuar kimioterapia dhe rrezatimi terapi. Dua të theksoj se dietë për kancerin e gjirit nuk përfshin rritjen e marrjes të ushqimit, por përmirësimin e cilësisë së ushqimit të konsumuar.Features dietë pas largimit të gjirit
Ka një numër rekomandimesh për hartimin e dietë e pacientëve me kancer të gjirit. Po, këto përfshijnë:

  • Kur ushqimet zgjedhur duhet të jenë të preferuar fruta, perime dhe drithëra. Frutat dhe perimet për të zgjedhur të ndritshme, sepse ata janë të pasura me antioksidantë, të cilat janë në gjendje për të luftuar radikalet e lira.

  • Në kushtet e ushqimit dhe peshë kalori duhet të korrespondojnë me pacientin (nëse pesha e pacientit rritet, ju duhet të zvogëlojë përmbajtjen kalori).

  • Përparësi duhet t'i jepet ulliri dhe vaj liri, dhe bukë gruri duhet të zgjidhet.

  • Produktet duhet të pasurohet me kalcium dhe vitaminë D.

  • Ajo duhet të heqin dorë nga ushqimet që përmbajnë phytoestrogens (soje, fasule).

  • Ulja futje e sheqerit, refuzimin e mprehtë, shumë i kripur, skuqur dhe alkoolit.

  • Kusht i detyrueshëm i të ushqyerit e duhur, kur kanceri i gjirit është duke e peshkut, sidomos të kuqe (salmon, salmon).

  • Produktet e qumështit janë burim i acidit laktik, i cili është në gjendje të ngadalësojnë keqdashje, dhe është e nevojshme për pacientët me mastopathy apo kanceri.
  • Kështu, ne kemi ekzaminuar zakonet hahet e pacientit me kancer të gjirit. Zgjedhur si duhet një dietë të ekuilibruar mund të rrisë rezistencën e trupit dhe për të ndihmuar në luftën kundër kësaj sëmundjeje të fshehtë.