Terapia Hormone në kancerin e gjirit

Trajtimi me hormone në kancerin e gjirit zakonisht jep rezultate të mira. Mjeku mund të përshkruajnë një grua trajtim nëse lloji i saj i kancerit në bazë të studimeve të mëparshme është sëmundje pozitiv ose hormon të ndjeshme. Terapia Hormone në kancerin e gjirit në këtë rast ndihmon të shpejt yzlechyvanyyu këtë sëmundje të rënda, duke parandaluar përsëritjen e tumoreve.
Kanceri i gjirit Hormonozavysymыy është një tumor i ndjeshëm ndaj estrogjenit dhe progesterone reduktime në gjak. Ata janë përgjegjës për zhvillimin e disa funksioneve të qelizave, thekshëm strukturën e indeve dhe qelizave që ndikojnë në pëlhurë bazë. Që nga një numër i madh i receptorëve në trupin e femrës me qelizat e yndyrës, gjirit është femra më e ndjeshme të cilësisë së dobët dhe tumoreve beninje.

Hormon-varur tumor i gjirit zhvillohet me shpejtësi, në qoftë se koha nuk fillon për të bllokuar receptorët që përgjigjen hormoneve. Me trajtimin e duhur hormonal të qelizave të kancerit të infektuar vdesin shpejt dhe procesi i ndalon.

Procesi i hormanoterapyy në kancerit të gjirit


Në një laborator modern studion materialet biopsi të gjirit, ku vendimi përfundimtar mund të diagnostikuar:

  • tumor malinj të ndjeshëm ndaj estrogjenit;

  • tumor эkspressyruet të progesterone;

  • tumor negative të hormoneve;

  • Statusi hormonal i tumoreve të gjirit është i panjohur.


  • Metodat aktuale të parashikojnë procesin e shërimit të pacientit në bazë të ndjeshmërisë së qelizave ndaj hormoneve. Hormon mund të jetë ndihmës dhe neadъyuvantnaya dhe Care.

  • Ndihmës pacientët terapi hormon caktuar për prophylactically me sensibilitet për kancerin e gjirit dhe përhapja aktive e indit yndyror në të, si në periudhën e rehabilitimit pas operacionit në gji pas kimioterapisë.

  • Neadъyuvantnaya hormon ndodh para operacionit, kur tumori është i madh dhe përbën një kërcënim serioz.


  • Kohëzgjatja e terapisë të këtij lloji janë rreptësisht të varur në statusin shëndetësor të pacientit, llojin dhe numrin e tumoreve të hormonit të efekteve anësore.