Sëmundjet e lidhura me sekrecione femra

Sistemin riprodhues të femrës është ngritur në mënyrë që edhe në gra të shëndetshme është gjithmonë një lengjet vaginale, e cila në parim nuk duhet të shqetësojë. Në mënyrë ideale, ato i ngjajnë buding apo vezë e bardhë dhe nuk kanë erë. Por disa gra ende mendojnë se ata kanë ndonjë sëmundje të vaginës dhe të drejtuar të gjinekologu. Nëse ndonjë sekrecione duhet ende të shihni një mjek, sepse në këto raste të japë më të mirë se nedohledity, ne po flasim për shëndetin e grave, dhe shaka e tij të këqija. Në praktikë, jo gjithmonë vaginale kryejë në mënyrë të padëmshme, veçanërisht në qoftë se ata erë. Megjithëse prania e erë mund të tregojnë higjienën pahijshme, por era është e njohur, është e ndryshme. Simptomë e parë e sëmundjes - gratë alokimit që erë të keqe. Ka dy arsye: inflamacion, infeksionet e transmetuara seksualisht. Ju duhet së pari të marrin në konsideratë gjithçka që ka të bëjë me inflamacion. E para - një Bartolini - inflamacion i kancerit të madh të vaginës. I shoqëruar nga ethe, ënjtje të gjëndrave ductless dhe, rrjedhimisht, sekrecione purulent. Së dyti - inflamacion i vulvë (vulvitis), zakonisht shkaktohet nga mos-respektimin e higjienës personale, plagosje e vulvës mukozës, çrregullime metabolike në trup dhe prania e fistula në zorrët. Kjo sëmundje karakterizohet nga qelb ose shkarkimi i lëngshëm-purulent me një erë të pakëndshme.

E treta është vaginitis (inflamacion i rreshtim të vaginës) - Sëmundjet e grave më të zakonshme të. Trichomoniasis është shkaktuar nga bakteret, kërpudhat gjini Candida dhe është i shoqëruar me kruarje në vaginë, sekrecionet pasur shpesh qelb. Sëmundja e katërt - inflamacion i rreshtim të kanalit të qafës së mitrës (эndortservytsyt), shpesh e shoqëron sëmundje të tjera. Patogjene эndortservytsyta klamidia, Trichomonas, gonococci dhe mikoplazmave. Në pikë purulent tij mukoze ose purulent shkarkimit, zvarritje dhimbje në bark dhe të ulët mbrapa. Pestë - endometritis (inflamacion i uterusit me lezione funksionale të shtresa bazë). Simptomet përfshijnë ciklit menstrual shkelje, sero-purulent shkarkimin dhe ngjeshjen e mitrës. Sëmundja e gjashtë - inflamacion të mitrës, tubave, vezoret, komunikim. Ajo mund të jetë shkaktuar nga aktiviteti në fillim seksual të vajzave, të kujdesshëm të mos higjienën intime. Ajo është e shoqëruar me temperaturë të lartë dhe sekrecionet bollshme purulent, dhe diagnoza e saj është shumë e vështirë pa trajtim në kohë mund të çojë në shterpësi. Dhe e fundit e sëmundjeve inflamatore - një parametrit (inflamacion i indeve përreth mitrës). Në thelb ndodh kur aborti hit për shkak dhe përhapja e infeksionit. Ajo karakterizohet nga qelb në rektum. Ne tani duhet të marrë parasysh sëmundjet e grave më të zakonshme, alokimi në lidhje me infeksionet e transmetuara seksualisht. Sëmundja transmetohet seksualisht në gratë, dhe në të vërtetë njerëzit, të shoqëruar nga sekrecionet mjaft të bollshme nga shumë e mprehtë, erë të pakëndshme. Këtu janë ato më të zakonshme. Klamidia - shpesh asimptomatike, por mbart implikime të rrezikshme për gratë si shterpësi, shtatzënisë ektopike dhe inflamacion të mitrës. Gjenital Herpes - një sëmundje viral që transmetohet me anë të çara të kontaktit seksual lëkurës. Kur shkarkimi herpes zakonisht bollshme i holluar me ujë, të përziera ndonjëherë me pleh organik, rritur në gjysmën e dytë të ciklit menstrual. Gonorrea në meshkujt është e shoqëruar zakonisht me shkarkimin purulent nga penisi dhe urinim të dhimbshme, gratë - shkarkimit të verdhë, ngjyrë të kuqe me vaginë. Sifilisi - një infeksion serioz dhe ngjitëse. Kjo nuk është shoqëruar me, dhe plagë në organet gjenitale, ndërsa gratë në lengjet vaginale nganjëherë është plehu i pranishëm dhe erë. Trichomoniasis - infeksion, bakter që shkakton Trichomonaus vaginalis, e cila është e transmetueshme seksualisht. Në gratë sëmundja është e shprehur fortë se njerëzit. Nga ndarja e tij sinjal të trashë të gjelbër-verdhë dhe dhimbje gjatë raportit seksual. Mycoplasmosis dhe ureaplazmoz shkaktuar nga bakteria Mycoplasma dhe Ureaplasma. Transmetohet vetëm nëpërmjet kontaktit seksual. Gratë që kanë këto sëmundje zakonisht ankohen për kruajtje vaginale në zonën gjenitale dhe përzgjedhjen pak transparente dhe të varfër. Ardhurat janë, në shumicën e rasteve pa simptoma. Hepatiti B është e rrezikshme, sepse rreziku i tyre kontraktuese në mjedis është shumë i madh, sepse ajo është shumë e qëndrueshme dhe mund të ruhen edhe në gjak tharë bie rreth një javë. Hepatiti B është një seksualisht të transmetueshme nëpërmjet hala unsterile dhe nga një nënë e infektuar tek fëmija. Simptomat në formë të precipiton në parim nuk ka. Në këtë infeksion sëmundjes tregojnë ndryshime të natyrës fiziologjike - një temperaturë të lartë (për shkak se ajo është ngatërruar shpesh me të përbashkët të ftohtë), verdhëz, urina e errët, njollë stol dhe zgjerimin e mëlçisë. Në përfundim, duhet theksuar se çdo caktimi i grave nuk duhet të ngatërrohet me sëmundje të mësipërme dhe ndoshta të diagnostikuar veten. Në rast të dyshimit të ndonjë infeksioni duhet menjëherë të konsultoheni me mjekun për diagnostikimin dhe trajtimin e duhur, sepse trajtimi i disa sëmundjeve, është e rëndësishme të mos humbur kohë të çmuar.