Shpërndarja e errët në mes të ciklit

Në jetën e çdo vajze aty vjen një kohë kur trupi i saj është rindërtuar, duke u rritur, duke sjellë në jetën e saj shumë. Përveç ndryshimeve që së shpejti do të përgatisin trupin e saj për amësi, ka disa obligime, përfshirë testimin vjetor nga gjinekologu, është çelësi për shëndetin e ardhshëm.
Por, çfarë nëse, përkundër të gjitha masave parandaluese, në mes të shfaqet përzgjedhje ciklit të errët? Cili është shkaku i tyre, dhe se si të përgjigjen? Kjo - lexoni në.

Shkaqet e shkarkimit kafe


Pra, ju keni qenë mezhmenstrualnye diktim, ju janë të hutuar dhe nuk e di se si të sillen. Për të filluar, të përpiqen për të përshkruar ato. Cili është numri - të miturit alokimi ose shumta? Look up ngjyrën: ajo ngjyrë kafe, të zezë ose të kuqe të errët.

Pastaj të mbajë një program të vogël edukative për ciklin, veza kalon nga "pjekurisë" për të ovulate. Në ditën e parë të menstruacioneve, mitra është "pastruar" të shtresës së saj të brendshme të endometrium. Në të njëjtën ditë, një nga vezë fillon të rritet nën ndikimin e hormonit stimulues i folikulit. Gjithashtu, të vezoreve prodhuar progesterone hormon, i cili përgatit në mitër për implantimin e një vezë pllenohet tej. Në disa raste, një sektor i vogël i endometrium "mbeturinat" nga mitrës për të lehtësuar "futjen" e vezës dhe t'i jepte një "kontroll" të mirë. Ky proces është shoqëruar nga një shkarkesë të vogël të errët në mes të ciklit. Ata nuk përfaqësojnë ndonjë rrezik, dhe nuk ndikojnë në shëndetin riprodhues të grave.

Por, të themi me siguri se nuk ka shkarkimit kafe gjatë ovulacionit, për të përjashtuar të gjitha shkaqet e tjera të mundshme.

Shkaqe të tjera të shkarkimit kafe mund të jetë kontraceptive oral (konsiderohet normale nëse dy ciklet e para shfaqen gjakderdhje të vogël yntermenstrualnыe). Por në qoftë se ajo zgjat nevojshme më për të kërkuar kujdes mjekësor, si një dështim të mundshëm hormonal.
Gjithashtu, në qoftë se ju merrni kontracepsionin e urgjencës do të thotë - alokimin e kafe në mes të ciklit nuk anashkalojë anën tuaj.


Shpërndarja e errët në mes të ciklit të mund të jetë një shenjë jo anomalitë padëmshme. Midis tyre - Endometrioza, erozioni i qafës së mitrës, fibroids mitrës, shtatzënisë ektopike dhe të tjerët. T'ju them më shumë për secilin prej tyre.

  • Endometrioza - një nga sëmundjet më të zakonshme gjinekologjike ku grimcat e shtrese te brendshme te uterusit (endometrium) 'migrojnë "gjithë trupin. Shumica e "strehë" për ata janë të vezoreve dhe peritoneum përreth. Por ka raste kur këto qeliza të përhapur deri në mëlçi dhe organe të tjera, duke shkaktuar ndarjen periodike në mes të ciklit të errët.

  • Erozioni i qafës së mitrës - "Abrasions mbi qafën e mukozës mund të provokojë zgjedhjen errët në mes të ciklit, si në periudhat e tjera.

  • Fibroids mitrës - Kjo është një formacion mirë e mases muskulore, e cila mund të provokojë gjakderdhje e rëndë intermenstrual. Kjo zakonisht është e lehtë për të diagnostikuar, dhe jo nëse trajtimi i duhur është në rritje, dhe madje edhe postmenopausal reduktuar në madhësi.

  • Shtatzënia ektopike - patologji, në të cilën veze realizohet në vendin "gabuar". Ky vend mund të jetë një tub fallopian, vezore, peritoneum. Ajo karakterizohet nga simptomat e mëposhtme - (pothuajse i zi) Përzgjedhja e errët në mes ose në fund të një cikli dhe dhimbje barku. Nëse ju vuri në dukje në këto simptoma - ngutemi për të parë një mjek, sepse në një kohë të shkurtër, në mungesë të komplikimeve mund të kufizojnë ilaçe. Rastet e rënda mund të kërkojnë kirurgji.