Shkarkimi mucous nga vagina

Lengjet vaginale, me karakter baltak është normë në qoftë se ata janë transparente ose pak shurdhër. Perde e tyre është për shkak se ato përmbajnë qelizat epiteliale. Gjatë ditës, duke mbetur në të brendshme, ata mund të marrin një nuancë pak të verdhë.

Shuma e sekrecioneve dhe karakterin e tyre gjatë ndryshimit mujor. Kështu, në kohën e ovulacionit shkapërderdhje shkarkimit mukozës nga rritet vaginë zgavër, dhe ndryshimet qëndrueshmëri: ata janë tërhequr, dhe më transparente se zakonisht, i ngjan proteina vezë. Ata vazhdojnë për jo më shumë se 2-3 ditë. Gjatë, shkarkimit të rënda vaginale, natyra mukusit është një shenjë e sëmundjes.


Mukusit bardhë

Shkaku i mukozës, lengjet vaginale është e bardhë, është një infeksion i traktit gjenital. Një shembull i një sëmundjeje të tillë mund të jetë mëllenjë (kandydomikoz), i shoqëruar nga e bardhë djathë karakter shkarkimit. Kur Trichomoniasis, klamidia, gonorrea, përzgjedhje të bardhë.

Shpërndarja e Verdha

Në qoftë se mukusit ndryshuar ngjyrën, duhet të mendojnë për infeksion. Po, shkarkimi mucous nga vaginës së shumti verdhë është shpesh një simptomë e sëmundjeve të tilla si adnexitis (inflamacion të vezoreve), salpingjitit, infeksion bakterial. Në qoftë se lengjet vaginale verdhë dhe puzыryatsya, atëherë ndoshta ata janë një manifestim i infeksionit, seksualisht predayuscheysya - trichomoniasis. Në përzgjedhjen e gonorresë janë vërejtur edhe të verdhë, të cilat janë shoqëruar me një erë të pakëndshme dhe kruarje në ijë.


Mukusit Brown

Shkaku i mukozës, gjakderdhje dhe shkarkimi kafe nga zgavrën vaginale, shpesh kanë lezione endometrial. Më shpesh ato shfaqen në sëmundje të tilla si endometritis, hyperplasia endometrial. Gjatë shtatzënisë ato janë në dispozicion sinjal ndryshime të tilla si shkëputja e vezën dhe shtatzënisë ektopike.