Gratë normale alokimit

Në botë ka një grua, e cila do të kishte të bënte me natyrën e shkarkimit të traktit gjenital. Midis tyre janë ata që janë pjesë e fiziologjisë femra, dhe disa mund të tregojë praninë e sëmundjes në trup, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, ose inflamacion. Për të mbrojtur veten, apeli i zgjuar për të gjinekologu dhe të kalojë testet për microflora vaginale dhe mbjellje bakteriologjike. Kaq shumë interesante se ndarja konsiderohen normale dhe çfarë është arsyeja për të vizituar mjekun

Izolimi normale dhe ciklit menstrual


Bold në gra të shëndetshme të shfaqet pas pubertetit dhe para menopauzës janë të pranishëm. Një tjetër emër lengjet vaginale - bardhë. Ata ndryshojnë në varësi të fazën e ciklit menstrual. Numri dhe ngjyra e bardhë varet nga përqendrimi i hormoneve estrogjenit në gjak. Konsideroni se si një alokim normale në periudha të ndryshme të ciklit të femrës.
Kështu, në fazën e parë të ciklit femra (rreth 1-14 ditë) Alokimi është zakonisht shumë e rrallë - rreth 1.2 mg në ditë. Kjo sasi e lë të bardhë në një ditore hedhjen vend 2-3 cm diametër. Gjatë kësaj periudhe, shkarkimi normale vaginale, nëse ata janë të nuancë transparente ose të bardha. Zakonisht ata janë erë pa erë ose pak thartë.

Pas periudhës së parë të ovulacionit ndodh, e cila zgjat 1-2 ditë. Sa për shkarkimin nga vaginë, norma është për të rritur bollëk e tyre në krahasim me fazën e parë. Numri i tyre është rreth 4 mg në ditë, dhe diametri i spote në rreshtim mund të jetë deri në 5-6 cm. Të bardhë të ngjashme me proteina pule - janë shumë të qarta dhe me fije dhe karakter baltak. Ndarja e tillë është një mjedis i favorshëm për promovimin e spermës në vezë.
Gjysma e dytë e ciklit menstrual është e karakterizuar nga një reduktim krahasuese në të bardhë. Këto ndarja bëhet më e dendur dhe të ketë kyselepodibnyy apo karakter i butë. Me afrimin e menstruacioneve profesion të rritet bardhë, ngjyra e tyre është e bardha. Kështu, para fillimit të menstruacione shkarkimit të bardhë - kjo është normale. Natyrisht, me kusht që ato të mos sjellin siklet, kruarje apo djegie.

Gratë normale dhe alokimi i faktorëve të ndryshëm


Ju duhet të dini se çfarë duhet të jetë shpërndarja normale në varësi të ndikimit të situatave të ndryshme jetësore:

  • Pas seksit Bold mund të ketë ngjyrë transparente bardha me mpiksjen e vogla - një vajosje vaginale. Përzgjedhje të bollshme e bardhë të lëngshme janë pas marrëdhënies së pambrojtur.
  • Ndryshimi partner seksual në traktin gjenital është përshtatur për microflora e re, e cila është manifestuar në rritje dhe në ndryshim të ngjyrës së tyre të bardhë. Ky është një proces normal në mungesë të përkrahjes në formë të erë ose kruarje.

  • Alokimi Brown - kjo është normale në qoftë se ju keni filluar marrjen e kontraceptivëve hormonal. Nëse "lyerje" nuk ndalet në muajin e tretë të pranimit, duhet të konsultoheni me një mjek - ndoshta drogës nuk ju përshtaten. Në raste të tjera, ndarja e kësaj ngjyre tregojnë sëmundjen (Endometrioza, mitrës, erozioni i qafës së mitrës).

  • Bold ndryshojë karakterin e tij, në qoftë se një grua është shtatzënë. Numri i tyre zakonisht rritet. Alokimi i holluar me ujë bardha-verdhë Beli-normale të shtatzënisë.

  • Bold mund të ndryshohet me anë të produkteve të higjienës, rroba, reagime ndaj kondomëve.


  • Shpresojmë se ky artikull ka ndihmuar ju të përcaktuar se cila përzgjedhja është normale. Në çdo rast, në rast të shqetësimit duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor.