Shkarkimi i keq vaginale

Gjithkush e di se në vaginë normale përmban një përbërje të mikroorganizmave që së bashku dhe flora e organeve gjenitale femërore. Funksioni i tyre kryesor është për të mbrojtur Mukoza e patogjene. Në rrjedhën normale të biznesit që ata prodhojnë acid laktik, i cili shkakton mjedis acid të pH 35-45.
Shumë gra në jetën e tij përballur ndonjëherë me një problem të tillë si të keqe, erë ndonjëherë qelbur nga vaginë. Dalja e tij është rezultat i microflora vaginale. Arsyeja pse nuk është një erë e fortë nga të ardhshme vagina. Si rezultat i faktit se numri i lactobacilli zvogëluar, është rritja e shpejtë e baktereve patogjene. Si rezultat i këtyre shkeljeve zhvillon një sëmundje si vaginosis bakteriale. Sipas statistikave me të përballet me rreth 25% të grave të moshës jo më shumë se 50 vjet.

Simptomat dhe shenjat e sëmundjes
Tipari kryesor është shfaqja e erë bakteriale vaginosis. Në shumicën e rasteve kjo erë e pakëndshme dyshimtë që del nga vagina. Ndonjëherë ajo është aq e fortë se prania e tij dhe janë në gjendje të ndjehen rreth, duke dhënë shqetësimit dhe shqetësim grua. Dhe kjo mund të jetë të dyja të përhershme dhe të shfaqet vetëm gjatë menstruacioneve.
Gjithashtu, shumë gra raportojnë se kanë pranisë erë e lengjet vaginale. Ata janë zakonisht të lehta gri apo të bardhë. Konsistenca e uniformës së tyre, diçka që nuk ka gunga. Frekuenca e këtyre zgjedhje mund të jetë deri në 10 herë në ditë. Në qoftë se inflamacioni është në trupin e vajzës për një kohë të gjatë, lengjet vaginale, me një erë të pakëndshme, duke u bërë të verdhë dhe të bëhet e trashë, ngjitet dhe me fije.

Diagnostics
Për të përcaktuar se çfarë e shkaktoi mprehtë, erë të pakëndshme nga vagina, është e nevojshme për të kryer testet e mëposhtme:

 • shpifjeve nga mukozës vaginale;

 • test aciditetit (at më shumë se 45 sëmundjes);

 • amynotest.


 • Trajtim
  Trajtimi i vaginosis bakteriale, e cila është një shenjë e erë të pakëndshme si peshk nga vaginë thelb boils poshtë për përdorimin e procedurave të lokale. Një efekt të mirë është përdorimi i drogës, një grup nitroimidazoles (Trihopol, Metrogyl). Për të eliminuar erë nga vaginë e caktuar: zgjidhje 1% e peroksid hidrogjeni, antiseptik Tomytsyd, lidhje benzakonium (mundësisht chloride). Krem DALACIN - një nga mjetet më të zakonshme të përdorura në këtë sëmundje. Aplikoni për 3 netë dhe oh ndaluar pas erë nga vagina do të hiqet.


  Në shumë raste të avancuara të sëmundjes, mjekët janë drejtuar për përdorimin e antibiotikëve. Qëllimi i tyre është rehabilitimi mukoza vaginale. Këto përfshijnë oleandomycin, clindamycin, cefalosporinave. Në kohën e trajtimit duhet të braktisë seks.
  Pas një jave të trajtimit mjeku përshkruan laborator dhe ekzaminim klinik. Emëruar dytë pas 4-6 javësh të fillimit të trajtimit.
  Sëmundjet e mësipërme të rrezikshme për shëndetin e grave që mund të jetë shkaku i inflamacionit, të lokalizuara kryesisht në organet gjenitale. Në rrezik janë gra që kanë periudha të parregullta, sëmundje inflamatore (vaginitis, cervicitin, adnexitis) në të kaluarën. Mjekët shënim rritur shpeshtësinë e sëmundjes tek gratë, e përdorur kohë sa konratseptyva spirale vendosur në mitër.