Zgjedhja Krovyanysti në mes të ciklit

Ekzaminimi parandalues ​​nga gjinekologu duhet të jetë normë për çdo grua moderne. Megjithatë, nëse një shqetësim, nuk do të vonojë vizitën tuaj te mjeku sa më shpejt që të jetë e mundur dhe të regjistruara në pritje. Një nga arsyet me të cilat gratë janë kthyer në gjinekologu, ankesa është shkarkimi mezhmenstrualnye nga trakti gjenital në mes të ciklit. Vërtetë, ata mund të jenë një simptomë e një sëmundje. Por gra të shëndetshme, gjithashtu, janë në shpërndarjen normale (të bardhë), e cila nuk duhet të shkaktojë shqetësim.
Sinjal i rrezikut

Infeksionet, tumoret, pezmatimi i sistemit riprodhues mund të sinjalizojë vetë sekrecionet që janë të ndryshme nga sasi normale të madhe, erë të pakëndshme, dhe ngjyra. Ajo mund të jetë e bardhë, të verdhë, ngjyrë kafe, përzgjedhja e kuqe në mes të ciklit. Çdo shkarkimin e pazakontë duhet të lajmërojnë ngjyra.
Diktim më alarmante në mes të ciklit. Sigurisht, është mirë që të qetësojë frikën dhe të kërkojnë këshilla mjekësore. Në fund të fundit, sa më shpejt të identifikojë problemin dhe të fillojnë eliminimin e saj, më të shpejtë dhe më efektive trajtimi do të jetë. Për shembull, sëmundje kronike gjinekologjike shkaktohet nga infeksioni, mund të shkaktojë shkarkimin sanious në mes të ciklit. Megjithatë, kjo simptomë nuk është gjithmonë një shenjë e një sëmundjeje të rëndë.

Shpërndarja normale të gjakut në mes të ciklit


Në kohë të bardhë të tillë të padëmshme. Ju mund të telefononi këto kushte në të cilat ky fenomen është tipik edhe për gratë të shëndetshme dhe kërkon ndërhyrje mjekësore:

 • kur ovulacionit endometrium ndikohet nga nivelet hormonale që mund të shkaktojë zgjedhjen rozë në mes të ciklit;

 • në fillim të menopauzës;

 • disa gra ngulitje kështu vezë shoqëruar në murin e mitrës;

 • Pas marrjes së disa analiza të mitrës.


 • Arsyet për një vizitë te mjeku

  Në raste të tjera, gjakderdhje në mes të ciklit menstrual - një sinjal të disa parregullsive në trup dhe më të mirë të konsultoheni me një specialist. Ju mund të emrit kushtet më të zakonshme, të cilat karakterizohen nga simptoma të ngjashme.
  Së pari, të përqëndrohet në ato që nuk janë një kërcënim i drejtpërdrejtë për shëndetin:

 • probleme me sfond hormonal;

 • spirale intrauterine dhe kontraceptive oral (mund të shkaktojë zgjedhjen rozë në mes të ciklit).


 • Të gjitha këto situata edhe pse jo i rrezikshëm, por gruaja nuk është më mirë të lënë pas dore një vizitë në gjinekologu.

  Ngjyra e bardhë krovyanystoho mund të tregojnë një numër të sëmundjeve të cilat kërkojnë ekzaminim dhe trajtim:

 • patologji qafës së mitrës janë në gjendje të provokojnë gjakderdhje në mes të ciklit, sidomos pas raportit seksual;

 • Polyps endometrial;

 • Endometrioza.


 • Çdo të këtyre diagnozave nuk po flasim për një kërcënim për jetën. Këto sëmundje janë trajtuar me sukses në mjekësi moderne, me kusht që një apel me kohë në gjinekologu.
  Ne duhet të kujtojmë se ka shumë më serioze patologji, e cila gjithashtu mund të shkaktojë zgjedhjen e kuqe në mes të ciklit. Këto sëmundje mund të ketë pasoja të ardhur keq, sepse mjekët ndihmë është e nevojshme. Këto përfshijnë:


 • këputje ovarian (shoqëruar me dhimbje dhe një përkeqësim të mprehtë në shëndetësi, ka nevojë për shtrimin në spital të menjëhershëm dhe kirurgji);

 • tumoret e organeve riprodhuese.


 • Gjetur veten në shkarkimin e pazakontë, ka nevojë për panik, sepse në shumicën e rasteve ata nuk e kryejnë kërcënime ose flasin për patologjitë që përgjigjet edhe për trajtim. Prandaj, hapi më i mirë është që të kërkojë këshilla të ekspertëve, dhe mos harroni në lidhje me rishikimin e rregullt. Për kontrolle parandaluese mjaftueshme 1-2 herë në vit.