Krovyanysti pas seksit

Fenomeni i gjakderdhjes pas raportit seksual, mjekësi quhet postkoytalnoho gjakderdhje. Në shumicën e rasteve, prania e tyre tregon ndonjë sëmundje gjinekologjike. Për shembull, në Endometrioza vërejtur shpesh diktim rozë menjëherë pas raportit seksual.
Çka e shkakton gjakderdhje postkoytalnoho?
Vajzat, të përballur me këtë problem, fillojnë të mendojnë se pse seksi pasi ata vërejtur diktim. Arsyet kryesore për disponueshmërinë e tyre, janë:


 • Trashë, seksi intensive. Në raste të tilla, gjakderdhje pas marrëdhënieve seksuale është rezultat i dëmtimit mekanik të mureve të vaginës dhe serbia.

 • Një histori e erozionit qafës së mitrës, e cila pas raketa seksuale fillojnë të rrjedh gjak.

 • Inflamacion të vaginës, vaginitis, vulvovaginitis.

 • Prania e polyps në zgavrën e mitrës.

 • Përdorimi i barnave kontraceptive dhe kontraceptivëve.


 • Shumica e arsyet e mësipërme mund të hiqet lehtë dhe përgjithmonë të shpëtoj e shkarkimit kafe pas raportit seksual. Për shembull, në qoftë se njerëzit preferojnë të seksit të ashpër, duke e ditur se problemi i grave duhet të zvogëlojë ngrohtësi e tyre. Nëse arsyeja për shkarkimin pas aktit të pambrojtur është polyps, zgjidhje për këtë problem është për të hequr ato kirurgjike. Erozioni trajtohen me djegurit. Nëse diktim pas raportit seksual është rezultat i përdorimit të kontraceptivëve, është mirë që të konsultoheni me mjekun tuaj në lidhje me këtë.

  Sëmundjet inflamatore të sistemit riprodhues, që është shkaku i shkarkimit nga gjaku menjëherë pas seksit, gjithashtu kanë nevojë për trajtim. Në raste të tilla, kujdes është reduktuar në përdorimin e barnave anti-inflamator dhe antibiotikët.
  Çka në qoftë se ka seks pas diktim?
  Ajo e dinte se pas seksit mund të përjetojnë diktim duhet në mënyrë strikte të respektojë rregullat e higjienës. Koha më e mirë për të krijuar arsyet e tyre krejtësisht të braktisur intimitet.

  Nëse kjo nuk është e mundur, pas çdo kontakti seksual është e nevojshme të vulvë tualet. Në mënyrë tipike, këto neobylnы përzgjedhjes, por pa pads sanitare në raste të tilla është e nevojshme. Shumica Alokimi fjalë për fjalë zhduken brenda 1-2 orësh pas raportit seksual. Nëse sasia e kohës ndarë vetëm rrit një grua duhet të kërkojnë vëmendje urgjente mjekësore të jetë e mundur për të zhvilluar gjakderdhje mitrës.
  Çfarë mund të tregojnë gjakderdhje pas seksit?

  Në qoftë se një shkarkesë kafe pas raportit seksual, lidhur simptoma të tilla si dhimbje barku, dhimbje, zbehje, dobësi, rënie në presionin e gjakut, gratë kanë nevojë urgjente në spital. Këto simptome mund të tregojë sëmundje të tilla si:

 • këputje e tuba fallopiane nëpërmjet shtatzënisë ektopike;

 • këputje e cysts ovarian, dhe në disa raste të ovarian;

 • gjakderdhje mitrës;

 • abort.


 • Në raste të tilla, kërcënim për jetën e femrave është shumë e lartë. Prandaj, roli të rëndësishëm ka luajtur nga ndihma e shpejtë emergjente.

  Kështu, arsyet për shfaqjen e shkarkimit nga vaginë pas seksit, shumë. Prandaj, është e rëndësishme për të vendosur ato të saktë, për shkak se në disa raste prezenca e precipitates mund të tregojë zhvillimin e gjakderdhjes. Pjesa më e madhe e përgjegjësisë qëndron me partnerin seksual i cili duhet të heqin dorë nga marrëdhëniet seksuale për trajtimin e sëmundjes.