Zgjedhja Krovyanysti në menopauzë

Rreth fillimit të menopauzës thonë, kur pas vitit të kaluar hënor ka kaluar. Pushuar këtë arsye menstruacioneve për shkak të karakteristikave fiziologjike të një organizmi nuk mund të shfaqet përsëri.
Në lidhje me këtë, çdo alokim jo natyra mukusit gjatë menopauzës janë konsideruar patologjike, që kërkojnë që qasje në një mjek.
Izolimi i menopauzës tek gratë mund të jenë të natyrave të ndryshme:

 • mukusit transparente, nganjëherë të verdhë;

 • bardhë curdled;

 • purulent (slyvkoobraznыe, të verdhë ose e bardhë);

 • përgjakshme (mazhuschie, sanious, kafe, të gjakut).


 • Shkarkimit mucous duhet të jetë pa erë dhe papastërtitë, ata mund të lirohen në sasi të vogla, të shkaktojë parehati, djegie, kruarje, dhimbje, acarim. Ndarja e tillë është normale.
  Në qoftë se mukusit është shumë të pakta ose të bollshme, kanë keq apo i veshur ose purulent natyra i dobët, ajo mund të tregojë praninë e ndonjë sëmundje ngjitëse.
  Rreziku më i madh në menopauzë përfaqësojnë diktim.

  Shkaqet e gjakderdhje gjatë menopauzës


  Nëse një grua përdor gjatë menopauzës terapi zëvendësuese hormonale, atëherë ajo mund të ketë diktim. Ata mund të zgjasë 1-2 vjet dhe do të kalojë lehtë dhe painlessly, duke vazhduar 3-4 ditë. Nëse duke marrë progesterone gjakderdhje menstrual zgjat gjatë, nuk fillojnë në kohën e duhur të përmbajë mpiksjen e gjakut dhe shumë të bollshme, atëherë gruaja duhet të konsultoheni me një gjinekolog.
  Ka gjakderdhje në menopauzë në periudhën e premenopausal dhe gjatë menopauzës. Diktim gjatë menopauzës shkaktohet zakonisht nga një shkelje të prodhimit të hormoneve seksuale për shkak të shkeljes së kushteve të ovulacionit.

  Shpesh, shkarkimi përgjakshme ose ngjyrë kafe gjatë menopauzës vërejtur në gratë që vuajnë nga sëmundjet endokrine ose çrregullime metabolike. Prandaj, shfaqja e këtij lloji të shkarkimit është shtyrë për ekzaminim mjekësor.
  Diktim pas menopauzës konsideruar gjithmonë si një shenjë kërcënuese. Ata mund të flasin për praninë e tumoreve ose erozionit qafës së mitrës.
  Por në qoftë se ju vetëm thaj erozionin me metoda të ndryshme, të qafës së mitrës kanceri turistik supravaginal për amputim dhe hysterectomy. Gjatë menopauzës tek gratë mitrës hequr në të njëjtën kohë me shtojca.