Shkarkimi Brown pas menstruacioneve

Prezenca e sekrecioneve në gratë pas muajit përfundoi - mjaft të zakonshme. Në shumicën e rasteve, ky fakt është një lloj sinjal të trupit që tregojnë praninë e patologjisë në sistemin riprodhues.
Alokimi kafe, pothuajse menjëherë pas menstruacioneve, janë norma, kur ata nuk janë të shoqëruara me kruarje, ndjesi shpimi gjilpërash, djegie, dhimbje të mprehtë në bark, dhe më e rëndësishmja - janë pa erë. Pamja e tyre shpjegohet lehtë me faktin se në ditët e fundit direkt menstruacionet, gjakderdhje ndodh më ngadalë se sa në fillim. Kjo është arsyeja pse gjaku mpikset dhe i jep shkarkimin muajin e kaluar pas errët - ngjyrë kafe apo të lehta. Nëse ky lloj i përzgjedhjes ka një kohë të gjatë pas menstruacioneve ka përfunduar, gruaja duhet të aplikojë këtë problem te mjeku.

Bold kafe - një shenjë e endometritis?
Shfaqja e shkarkimit kafe pas muajit të fundit mund të jetë për shkak të disa arsye. Në shumicën e rasteve, të errët ndarja pas menstruacioneve është një simptomë e endometritis. Në këtë gjendje nuk është inflamacion i rreshtim të mitrës. Arsyeja për zhvillimin e saj janë patogjene - streptokokeve, Stafilokoket, Pneumokokut, të cilat shfaqen në mitër për shkak të komplikimeve të procesit prodhues, kirurgji. Simptomet kryesore të kësaj sëmundje janë:


 • Shkarkimi kafe që shfaqen menjëherë pas menstruacioneve dhe vëzhguar për një kohë të gjatë;

 • dhemb shpeshta, thikat, duke tërhequr dhe madje edhe prerja dhimbje në bark të ulët;

 • ethe;

 • një ndjenjë e dobësisë, lodhje.


 • Në kalimin në formën kronike të sëmundjes, temperature trupi zakonisht nuk rritet. Kjo patologji është e rrezikshme për shkak se ajo merr pothuajse nuk ka simptoma. Prandaj, në shumicën e rasteve, gruaja nuk ka thirrje për ndihmë, derisa ai tregon mazhuschie, kafe, shpesh të përgjakshme, shkarkimin pas një muaj, një shenjë filluar tashmë procesin e epitelit mitrës shkëputje. Pasojë e kësaj sëmundjeje është zhvillimi i infertilitetit.

  Kur do të jetë zgjedhja pas një muaji?
  Shkarkimit të pakta kafe vërejtur pas një muaji, tipik edhe për Endometrioza. Kjo patologji karakterizohet nga përhapja e qelizave endometrial procesit. Me fjalë të tjera - një tumor beninj.
  Kjo sëmundje priren kryesisht gra të moshës riprodhuese - 20-45 vjet. Përveç shfaqjes së shkarkimit kafe pas muajit të fundit për sëmundje karakterizohet nga karakteristikat e mëposhtme:

 • rritjen e kohëzgjatjes së menstruacioneve 10-12 ditë;

 • Disponueshmëria tërhequr dhimbje në fund të barkut.


 • Në shumicën e rasteve, kjo sëmundje çon në varfëri në femra. Prandaj është shumë e rëndësishme roli diagnoza e hershme të sëmundjes. Kalibrimi është bërë duke përdorur ekzaminimin laparaskopike, gjatë së cilës shqyrtimi i zgavrën e mitrës. Në rast të formimit të dyshuar malinje, grua emërohet test të gjakut e cila përdor onco-shënues.
  Kështu, paraqitja e shkarkimit kafe, sidomos pas çrregullim menstrual është shpesh shenjë e sëmundjeve gjinekologjike. Kjo është arsyeja pse ajo nuk duhet të vonojë kohë, dhe torturës veten në të menduarit, "Pse, kam pasur shkarkimin kafe pas një muaji?", Por në vend apel për ndihmë gjinekologu. Vetëm me këtë kusht do të shmangë pasoja të rënda për shëndetin e tyre.