Shkarkimi Yellow vaginale

Në mukusit vaginale e femrave është prodhuar vazhdimisht. Ajo promovon vajosje dhe pastrimin dhe del natyrshëm si një përzgjedhje. Prania e shkarkimit të vogël - mukusit ose e bardhë - është norma e trupit të femrës. Por në qoftë se sekrecionet vaginale bëhen të verdhë, ajo merr vëmendje.

Shkarkimi Arsyet verdhë vaginale


Nëse e keni blerë një ngjyrë të verdhë të bardhë, kjo nuk do të thotë prania e sëmundjes. Është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje jo vetëm për ngjyrën, por era, zgjedhje cilësi. Shkarkimit verdhë nga vagina, që nuk është i shoqëruar me kruarje, djegie dhe simptoma të tjera të pakëndshme, të cilat mund të jenë normale. Ata duhet të jenë logjike normale dhe nuk ka erë të dyshimtë, ndoshta pak më të bollshme se zakonisht e bardhë. Arsyeja për këto ndryshime në ngjyrë mund të jenë ndryshimet hormonale që lidhen me shtatzënisë, ovulacionit, periudha premenstrual.

Në disa gra të ndryshojë Zgjedhje ngjyra të fillojë në muaj, disa ditë të mukusit vaginale lë me inclusions verdhë ose krem ​​- grimca menstruale gjak.
Një tjetër arsye Beley shkarkesë të verdhë vaginale është prania e inflamacionit në vaginë, si dhe në organet e tjera të sistemit urogjenital e grave. Nëse paraqitja e shkarkimit të pazakontë origjinën siklet në vaginë dhe simptoma të tjera alarmante duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek për diagnozën dhe trajtimin. Alokim të verdhë mund të jetë një shenjë e një infeksioni të rëndë.

Shkarkimit të verdhë vaginale si një shenjë e sëmundjes


Nëse ju shikoni në natyrën e shkarkimit të verdhë, kjo mund të dyshohet nga prania e një sëmundje.

  • Fortë shkarkimi pidhi nga nuancë të verdhë, i shoqëruar nga dhimbje në më të ulët mbrapa, urinim i shpeshtë, parehati gjatë seksit dhe menstruacioneve mund të tregojë adnexitis akute - inflamacion të vezoreve. Fenomene të ngjashme plus bloating, humbje e oreksit vërejtur në salpingjitit - inflamacion i shtojca.

  • Kruarje, ënjtje e serbia dhe përzgjedhjen verdhë - e mundshme një shenjë e trashje. Shoqëruese simptome të shprehura në bark dhe dhimbje gjatë raportit seksual. Vetëm manifestuar vaginitis bakteriale - një shkelje të microflora e vaginës dhe zgjidhjen e mikrobeve të saj jo-specifike.

  • Kur erozioni i qafës së mitrës janë të shkarkimit të vogël të verdhë. Duhet të theksohet këtë fakt, sidomos nëse ajo ndodh pas raportit seksual.

  • Infeksionet, sëmundjet seksualisht të transmetueshme janë pothuajse gjithmonë manifestime patologjike në formën e shkarkimit të verdhë, i lehtë, me një erë të tmerrshme peshk - një shenjë e Trichomonas, qelb të verdhë shkaktohet nga klamidia dhe gonokoku sigurojë lirimin ngjyrë vaginale të gjelbër dhe erë faull.


  • Edhe një herë unë të tërheq vëmendjen tuaj se paraqitja e pazakontë theksuar në të verdhë së bashku me simptoma të tjera të pakëndshme - një arsye për të vizituar gjinekologun tuaj.