Shkarkimi purulent në gratë - shkaqet

Shkarkimi purulent zakonisht kanë një hije të verdhë apo të gjelbër. Ata janë të trashë në qëndrueshmëri. Shpesh rritet me tendosje fizike dhe shoqërohet me dhimbje në prekje më të ulët barkut dhe të mitrës. Në rëndë vuri në dukje një dehje të theksuar. Shkaku kryesor purulent shkarkimi në gratë - është inflamacion i natyrës infektive. Kjo shpesh zhvillohet si pasojë e sëmundjeve që transmetohen seksualisht.

Për shkak të asaj që duket shkarkimit purulent?


Për të kuptuar se pse janë shkarkimi purulent, do të kuptojnë se ata janë një kompozim. Në fakt, ndarja e tillë - një grumbull i qelizave të bardha të gjakut, qelizat dmth përfshira në shkatërrimin e baktereve të huaj në trupin e njeriut. Kur patogjene prekje aktivizon mekanizmat mbrojtës të sistemit imunitar. Kështu, trupi i gruas përpiqet për të përballuar me infeksion.

Shkaku purulent shkarkimit mund të jetë lezione inflamatore:

 • kancer cervikal;

 • vaginë;

 • mitër;

 • Tubat fallopiane;

 • të vezoreve.


 • Kur mund të duket shkarkimin purulent?


  1. purulent shkarkimi pas menstruacioneve shoqërohet më shpesh nga:

 • Trichomonas vaginitis dhe gonorrheal;

 • infeksion akut bakterial që prek organet gjenitale;

 • inflamacion kronik i shtojca.


 • 2. Në periudhën pas lindjes është zakonisht gjakderdhje nga trakti gjenital. Por shkarkimi purulent pas lindjes së fëmijës është gjithmonë tregojnë zhvillimin e komplikacioneve që lidhen me hyrjen agjent infektive. Pas lindjes së endometrium mitrës restauruar gradualisht. Gjatë kësaj periudhe, mukoza membranës prezantoi sipërfaqe plagë, të cilat mund të "zgjidhur" bakteret. Rezultati mund të zhvillohet pas lindjes endometritis. Pas një purulent shkarkimin e abortit për të njëjtën arsye.

  3. Pas rrezikut operativ ofrimit të komplikimeve rritet. Duke përfshirë edhe nuk përjashton shfaqjes së shkarkimit purulent pas seksion cezariane, e cila zgjat procesin e shërimit pas operacionit.
  4. Në periudhën e shërimit mëposhtme hysterectomy shkarkimit të mundshëm purulent, por në plagë. Nga vaginë mund të ndahen lëng përgjakshme.
  5. Shkarkimi purulent gjatë urinimit thonë inflamacion akut të uretrës. Arsyeja mund të jetë seksualisht sëmundje transmetohet në përhapjen e infeksionit nga vagina në organet e afërta.

  6. shkarkimi purulent nga uretrës, vagina është gjithmonë një shenjë e procesit infektiv-inflamator. Prandaj, kjo situatë kërkon një ekzaminim të hollësishëm për të zbuluar patogjen. Një pjesë përbërëse të trajtimit të sëmundjes të tillë është antibiotikëve.