Shkarkimi purulent nga vagina

Shkarkimi nga organet gjenitale të femrave - kjo është normale. Prandaj jo gjithmonë kur ndryshon karakterin e tyre kthehet te mjeku zonjë. Dhe për të bërë këtë është e nevojshme, për shkak se ndryshimi mund të jetë për shkak të disa sëmundjeve. Sidomos i rrezikshëm në gratë purulent kryejë me një erë të pakëndshme. Ata gjithmonë shfaqet me pranine e inflamacionit. Më shpesh kjo është një rezultat i infeksionit të mitrës apo vaginë. Një shkarkesë pak purulent shpesh nga mitër.

Disa gra nuk janë në një nxitim për të parë një mjek, kështu që ndarja mund të jetë të pakta, periodikisht zhduken, dhe pastaj të shërohen. Por kjo mungesë e vëmendjes ndaj shëndetit të tyre mund të çojë në komplikacione.


Cilat janë shkaqet kryesore të shkarkimit purulent në gratë?
 • Shpesh ato lindin nga infeksionet gjinekologjike. Plehu shfaqen pas infeksionit me gonorre, hlamydozom, trichomoniasis ose mycoplasmosis menjëherë, por pas një kohë. Kjo vërehet në gratë shkarkimin bollëk purulent.

 • Arsyeja që ata mund të jetë infeksion i fshehur, Escherichia coli, streptokoket ose staphylococci.

 • Shpesh shkarkimit purulent nga organet gjenitale të shfaqet për shkak të shkeljes së microflora vaginale dhe vaginitis. Për më tepër, ajo mund të jetë edhe vajzat në mosrespektimit të rregullave higjienike.

 • Inflamacion i shtojca, të braktisur në veçanti, gjithashtu çon në shkarkimin purulent nga vaginë. Arsyet janë proceset inflamatore në mitër. • Të gjitha sëmundjet kanë simptoma dhe karakterin e shkarkimit të caktuara, kur ato janë të ndryshme: purulent i lehtë, të gjelbër ose të verdhë, me një erë të pakëndshme ose të pakta dhe shumë të trasha. Por në çdo rast për të filluar trajtimin sa më shpejt të jetë e mundur në mënyrë që inflamacion nuk të çojë në komplikacione. Dhe kur shenjat e para të gruas inflamacion duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor.


  Trajtimi i shkarkimit purulent në gratë  Se ata janë zhdukur, ju duhet të heqin qafe e shkaqeve që kanë sjellë atë. Veçanërisht e vështirë për të trajtuar infeksionet që kërkojnë përdorimin e antibiotikëve. Nëse qelbi quheshin vaginitis, trajtimi është kryesisht përgatitjet lokale, suppositories vaginale, tableta apo xhel. Mënyra më e zakonshme është Polizhinaks. Gjithashtu, ju duhet të hiqni faktorët irrituese.

  Gratë duhet të monitorojnë me kujdes ndryshimet në zgjedhje të karakterit. Koha sëmundjet inflamatore shëruar, ju mund të shpëtoj veten nga shumë probleme.