Shkarkimi i holluar me ujë në gratë

Gratë Bold - një fenomen natyror që ndodh për shkak të karakteristikave fiziologjike të organizmit. Ata kryejnë funksione të dobishme dhe një numër të moderuar të tyre, dhe erë dhe duken normale, tregojnë se sistemi seksual dhe hormonale, në mënyrë. Një tjetër gjë, kur ata kanë një erë të veçantë ndryshon ngjyrë dhe strukturë. Kjo mund të jetë një shenjë e sëmundjeve të sistemit riprodhues. Megjithatë, për çdo periudhë të ciklit menstrual karakterizuar nga disa përbërjen, ngjyra dhe erë emisionet, për shkak se diagnoza e kësaj patologjie duhet të merren parasysh.

Përcaktoni normën: se përzgjedhja nuk është konsideruar një patologji?


Ndani ciklit menstrual në tri faza, gjatë së cilës nuk janë krejtësisht procese të ndryshme: folikulare, ovulimit dhe Luteal gjatë së cilës prodhimi varet nga dy hormoneve kryesore femër - progesteronit dhe estrogjenit.
Ata gjithashtu përcaktojnë natyrën e shkarkimit në femra. Për fazën e parë, e cila fillon në ditën e parë të menstruacioneve dhe përfundon para ovulacionit, e karakterizuar nga shkarkimit të vogël të bardhë, pa erë. Ata nuk janë të trashë dhe jo të lëngshme, por struktura është e sheshtë, pa ndonjë përzierje të substancave të lëngshme dhe të trashë. Në këtë fazë aktivizuar estrogjenit, i cili përgatit trupin për të ovulacionit. Prandaj, shkarkimi i holluar me ujë, pas një muaji është konsideruar si një patologji.

Qartë karakteristikë holluar me ujë shkarkimi i periudhës së ovulacionit dhe ditët e para pasi kjo ndodh kur fazën Korpus luteum. Para se gratë menstruacioneve mund të shikojnë shkarkesë i holluar me ujë që struktura dhe ngjyra të ngjashme me vezë e bardhë, dhe në qoftë se ata nuk erë, kjo do të thotë trupin në rregull dhe nuk ka arsye për shqetësim. Gjithashtu konsiderohet normale në këtë periudhë qëndrueshmëri i butë, veçanërisht për 7 ditë para menstruacioneve.
Shkarkimi i holluar me ujë të bollshme në fazën Luteal mund të merret si normë, por në qoftë se ajo është ende nuk është gjetur, atëherë ju keni nevojë për një ekzaminim mjekësor. Këto rregullime janë relative, sepse trupi i çdo gruaje individualisht, dhe në qoftë se ju respektojnë ndonjë ndryshim që janë bërë sistematike, ajo është edhe bazë për të shkuar te mjeku.

Shkarkimi i bardhë i holluar me ujë
Shkarkesë i holluar me ujë mucous nga vagina janë normë në qoftë se ata u ngritën në fazën Luteal ose ovulimit. Por në qoftë se mukusit është vija e bardhë, kjo mund të thotë erozionin qafës së mitrës ose inflamacion i kanalit.
Shkarkesë i holluar me ujë nga era
Shkaqet më të shpeshta të shkarkimit holluar me ujë shoqëruar me një erë të pakëndshme është infeksion bakterial. Në këtë rast, duke ndryshuar dhe hije - kjo është e gjelbër ose të verdhë. Kjo është një nga simptomat e sëmundjeve të mëposhtme:

 • Klamidia;

 • Trichomoniasis;

 • gonorrea.


 • Pra, nëse ju keni përzgjedhje të keqe, një nevojë urgjente për të parë një mjek për të identifikuar shkaqet dhe trajtimin e saktë.
  Shkarkimi kafe i holluar me ujë
  Ky karakter i shkarkimit është shoqëruar shpesh me erë të pakëndshme. Ata mund të ndodhë në mes të ciklit dhe para / pas menstruacioneve, dhe i shoqëruar nga dhemb dhimbje në bark. Nëse këto opsione janë të pranishëm, atëherë ne mund të flasim për to, si shenjë e parë e endometritis. Kjo sëmundje nuk e bën gruan të pakëndshme, por shtatzënia mund të provokojë abort. Gjithashtu Shkarkimi kafe mund të tregojë polyps në mitër.

  Shkarkimi verdhë i holluar me ujë
  Shpërndarja normale mund të ketë një ngjyrë të verdhë, por nëse ata janë të qartë të verdhë, kjo është një arsye për të parë një specialist dhe të merrni testuar, sepse ngjyra precipitates karakteristikë e sëmundjeve të transmetueshme seksualisht.
  Gjithashtu, në qoftë se shkarkimi i holluar me ujë dhe të verdhë, kjo mund të thotë inflamacion i vezoreve ose tubat fallopiane. Nëse kemi shtuar erë, infeksion të më shumë gjasa të dukshme bakteriale.