Uji nga vagina

Shkarkesë i holluar me ujë vaginale shpesh bëjnë gratë, por nëse ato ndodhin, gratë në shumicën e rasteve i frikësuar, duke lënë të kuptohet se diçka ishte e gabuar. Ndërkohë, situata ku normale është që të lengjet vaginale si uji, kudo, por nuk duhet të pushojnë, më mirë të konsultoheni me një mjek.

Uji nga vagina është normale


Në mënyrë normale që uji rrjedh nga vagina kur:

 • Kjo ndodh në vajzave në fillim të pubertetit, si sistemi i tyre riprodhues femër fillon të përfshira në punë;

 • ovulacionit vërejtur (jepnin vezë), si niveli i ndryshimeve të hormoneve femërore që shkaktojnë shkarkimin e tillë;

 • Pritet së shpejti vjen muaji, pasi në këtë kohë rrjedhjen maksimale të gjakut në endometrium, dhe akumulon lëngun;

 • grua banje në pellg ose në banjë, pasi ky ujë merr në vaginë, dhe pastaj rrjedh jashtë.


 • Uji nga vaginës si një simptomë të sëmundjes


  Ndërkohë, ka sëmundje, një manifestim i cili është se uji rrjedh nga vagina. Kjo mund të jetë:

 • Endometritis - një inflamacion kronik i zgavrën e brendshme të mitrës, e cila shkel proceset biokimike në mukozën (ndarjen e bollshme, ndonjëherë të përgjakshme dhe shpesh erë të pakëndshme).

 • Salpingo - vezore inflamator dhe tub, duke shkaktuar grumbullimi i lëngjeve lëngshëm në tubat fallopiane, e cila përkthehet në mitër, dhe pas - vaginë. I holluar me ujë të guximshme në fillim, por progresi i infeksionit bëhet purulent, të trasha.

 • Sëmundjet e mitrës (shpesh malinje), në të cilën propotevaet limfatike nëpër enët e tumorit (alokim të bollshme, të përzier me qelizat e gjakut.

 • Bakteriale vaginosis - lezionet vaginale serioze bakteriale në të cilën uji nga vagina rrjedhin nga erë peshkut, gradualisht duke u bërë të trasha dhe të verdhë-gjelbër.