Izolimi i erozionit qafës së mitrës

Cervikal erozioni - thyerja pjesshme në strukturën e shtresës epiteliale e trupit, kur në vend ulcerat mukozale shfaqet. Sëmundja është e rrezikshme, sepse në qoftë se faktorët negative pranimit (infeksionet, imunitet të ulët, kjo zonë e trauma gjatë lindjes apo abortit dhe kështu me radhë. D.) mund të rriten dhe rastet e lënë pas dore degjenerojë në kancer.
Zgjedhja Zakonisht në erozioni i qafës së mitrës padallueshëm nga tregon e tyre normale, dhe shëndetin e përgjithshëm të grave, asgjë nuk ndryshon. Megjithatë, në disa gra gjatë apo pas raportit seksual, kur erozioni mund të vërehet shkarkimin e përgjakshme apo kafe. Kjo ndodh nëse gjatë seksit fireplace dëmtuar plagosur mukozës.


Cilat janë zgjedhja me erozionin qafës së mitrës?


Alokimi Brown në erozionit qafës së mitrës mund të tregojë jo vetëm trauma e mekanike të zonës së prekur e mukozës (gjatë ekzaminimit gjinekologjik apo marrëdhënie), por edhe nga inflamacion i endometrium, në qoftë se nuk e suvatojnë disa ditë para menstruacioneve. Fakti se prania e erozionit në gratë mund të jetë një faktor kryesor në zhvillimin e inflamacionit në mitër dhe vezore.
Shpërndarja e Verdha në gratë me erozion të qafës së mitrës mund të jetë një shenjë e infeksionit Staph aderimit dhe ureaplasmosis.

Shkarkimin e bardhë gjatë erozionit mund të tregojë praninë e një mëllenjë grua, një gjini fungale infeksion Candida.
Për të sqaruar arsyet e shkarkimit të parregullt duhet të konsultoheni me një obstetër-gjinekolog dhe shpërndarjen e analizave për SST-ve dhe florës (Sëmundjet seksualisht të transmetueshme). Nëse gjeni ndonjë inflamacion në sferën seksuale trajtimin nevojën sa më shpejt që të jetë e mundur, pasi çdo vonesë në trajtimin e këtyre problemeve kërcënojnë rritjen e xhepat e erozionit dhe degjenerimit të tij në një tumor malinj.Erozioni Bold pas trajtimit


Ka disa mënyra për të trajtuar erozionin qafës së mitrës. Metoda më efektive është konsideruar djegurit. Nëse trajtimi është matur me terapi kimike koagulimit, kirurgji valë radio ose goditjeve elektrike, djeg pasi paraqitja e gjakderdhjes erozionit është normale. Ky fakt tregon procesin pas restaurimit të djegurit të dëmtuara mukozale e shërimit "lënduar", i formuar si rezultat i manipulimit.
Metoda e cryotherapy në rastin e trajtimit të erozionit qafës së mitrës është më e pagjak dhe më vonë nuk ndikon në zgjedhjen.

Në periudhën e rimëkëmbjes pas Moxibustion erozioni i qafës së mitrës, pavarësisht nga metoda me të cilin është prodhuar, gruaja mund të festuar shkarkimin bollëk të qartë, e cila është një mishërim i rregullave dhe thotë rigjenerimin e mukozës së dëmtuar.
Gruaja e rëndësishme për të ndjekur karakteristikat e mëposhtme si zgjedhje bollëk, erë dhe ngjyra. Në rastin e erë të keqe dhe të mprehta, si dhe të bollshme ngjyrë të kuqe të ndritshme duhet menjëherë të kërkojnë ndihmë mjekësore. Këto simptome mund të jetë fillimi i një manifestimi të re të gjakderdhjes apo infeksion bashkuar.


Izolimi i erozionit qafës së mitrës gjatë shtatzënisë


Që nga erozioni djeg e mitrës gjatë shtatzënisë nuk është e rekomanduar që mbresë të majtë nuk e ka penguar zbulimin e mëtejshëm të kancerit fyt në lindjen e fëmijës, ajo është zakonisht një çështje e planifikuar për periudhën e pas lindjes. Megjithatë, kur nëna shtatzënë mbante fëmijën mund të vëzhgojnë periodik "podkravlyvanye" nga vagina. Shkarkimit të përgjakshme dhe kafe gjatë shtatzanisë mund të ndodhë me erozionin qafës së mitrës kur zona yzъyazvlennыy irrituar dhe dëmtuar që provokon gjakderdhje. Kjo është për shkak se në rritje të shpejtë mitra në mënyrë të pashmangshme përfshin shtrihen qafës së mitrës kanal dhe erozionit zjarr shtrirë.