Bold pas scraping

Scraping e mitrës zgavrën - një procedurë të përbashkët mjekësor që është kryer duke përdorur mjete të posaçme kirurgjikale dhe, në fakt, kanë një operacioni, i shoqëruar nga të gjitha karakteristikat përkatëse të periudhës së postoperative shërim. Scraping shoqëruar nga hapja instrumentale të qafës së mitrës, e cila shkakton dhimbje të forta, sepse në mungesë të contraindications procedurë definitiv kryhet nën anestezi të përgjithshme. Suksesi i operacionit varet nga shumë faktorë - të dy cilësinë dhe profesionalizmin e performancës së saj dhe karakteristikat e trupit të femrës dhe prania e comorbidities.

Pasoja e natyrshme është zgjedhja pas scraping. Çdo grua që kalonte këtë procedurë, ju duhet të dini natyrën dhe kohëzgjatjen e urdhrit shkarkimit të mos humbasë fillimin e zhvillimit të inflamacionit dhe ndryshime të tjera patologjike.
Ka dy lloje të këtyre transaksioneve - trajtim dhe curettage diagnostike dhe të veçanta diagnostik, por për zbatimin e kësaj procedure është aborti identike dhe mjekësore. Pa marrë parasysh se çfarë qëllimi i manipulimit është kryer, ajo është larguar nga muret e mitrës zgavrën funksionale endometrial, pasi që paraqet një plagë të vazhdueshëm të përgjakshme. Prandaj, ndarja pas curettage diagnostike dhe curettage humbura abort mund të ketë të njëjtin karakter dhe karakteristika, sepse këto dy procedura, edhe pse objektiva të ndryshme, identike në performancën. Dallimi i vetëm është në sasinë e përmbajtjes mënjanuar.

Cilat janë zgjedhja pas scraping është normale?


Gjendja e uterusit pas procedure curettage ndryshon pak nga gjendjen e saj gjatë ciklit, si edhe gjatë menstruacioneve refuzimi shtresë funksionale. Kohëzgjatja e menstruacioneve për çdo grua rregullohen individualisht aktivitetet dhe hipofizës dhe sfond hormonal. Kështu, ne mund të themi se pas përzgjedhjes të ngjashme me scraping menstrual.

Cilat janë zgjedhja pas scraping?


Normalisht gjakderdhje pas curettage nuk kanë erë dhe zgjat rreth gjashtë ditë. Atëherë intensiteti dhe vëllimi e tyre ul, ata bëhen karakter mazhuschyy dhe pushoi së shpejti. Krovesoderzhaschye përgjithësi alokimi pas scraping nuk duhet të zgjasë më shumë se 10 ditë. Ato mund të shoqërohen me dhimbje të butë në bark dhe në rajonin e mesit, duke treguar se tkurrja e mitrës.
Pas ndërprerjes së gjakderdhje komplikime në mungesë të shkarkimit normale të bardhë mukozës dhe rikthehet përsëri pas scraping.

Çfarë alokim të tjera mund të jetë pas scraping?  • Shkarkimi kafe pas scraping tregojnë se mpiksje gjaku ka filluar tashmë dhe ata së shpejti të drejtuar;

  • Dhimbje dhe sanious shumta përzgjedhje pas scraping tregojnë praninë e komplikimeve, shkaku i të cilave mund të jetë një shkelje e asepsis gjatë operacionit, si dhe mbetjet e vezën në mitër. Në këtë rast përzgjedhja përmban clots, të shoqëruar nga një erë të pakëndshme, i ngjan asaj që vjen nga mish i kalbur, dhe ethe. Kur këto simptoma duhet të kontaktoni menjëherë ekspertët mund të kenë nevojë të ri-scraping;

  • Zgjedhja e verdhë pas scraping tregojnë se trupi ishte përfshirë infeksion dhe kanë nevojë për terapi mjekësore.