Bold pas pastrimit në mitër

Pastrimi i mitrës (curettage) - një procedurë kirurgjike në mjetet e mitrës të posaçme për të hequr një pjesë të mitrës. Ky operacion është caktuar gratë me gjakderdhje të mitrës, në prani të polyps në mitrës, tumor dyshuar, proceseve inflamatore, pas lindjes dhe në rastet e tjera.
Operacioni pastruar mitër

Curettage kryhet nën anestezi të përgjithshme. Me expanders veçanta grua të hapur qafën e mitrës dhe një lugë të mprehtë (kyuretkoy) purifikimin e mitrës. Gjithashtu bëjmë këtë procedurë duke përdorur thithje vakum. Për të kontrolluar rrjedhën e operacioneve gjinekologu hysteroscope është përdorur, e cila është injektuar edhe në mitër e një gruaje.

Bold pas scraping

Që nga ndërhyrje në trup, ndarjen e mitrës pas pastrimin e pashmangshme. Mitra pas operacionit të ngjashme me plagë të përgjakshme të hapur. Brenda një kohe të shkurtër pas scraping mitër është reduktuar, dhe për këtë arsye jashtë gjakut dhe clots. Kjo normë.

Pas disa orë pas pastrimit diktim të bëhen më të moderuar. Gjatë shkarkimit gruaja duhet të shmangur aktivitet fizik, ju nuk mund të përdorni tampona, sauna, spryntsyuvatysya.


Shpesh gratë janë të pyesin se çfarë janë zgjedhja pas pastrimit. Diktim mbahen zakonisht për 6-7 ditë. Quick përfundimi i tyre mund të tregojë vrull qafës së mitrës ose akumulimin në mitër e clots gjakut.

Gradualisht janë gjakderdhje dhe alokimi kafe zhduken pas pastrimit rreth 10-11 ditë. Në përgjithësi konsiderohet normë përgjakshme, kafe, përzgjedhja e verdhë pas pastrimit ndonjë erë të huaj, ndonjëherë me praninë e tërhequr dhimbje në bark.


Por në qoftë se një grua dyshon karakterin e shkarkimit, ju duhet të shihni mjekun tuaj për këshilla.