Shkarkimi nga dalë

Shkarkimi nga dalë në gratë që nuk janë të ushqyer të gjirit në këtë pikë për shkak të sëmundjeve të shumta, më të zakonshme të cilat janë të kancerit të gjirit, gjirit, dhe lyth intraductal. Ky shkarkesë ngjyra nga dalë mund të jenë të ndryshme: të bardhë, të verdhë, shumë rrallë e gjelbër dhe ngjyrë kafe.
Lyth intraductal
Në mënyrë tipike, i lëngshëm, shkarkimi hemorragjike, vërehet vetëm nga kanalet e prekura gjirit, karakteristikë intraductal lyth, por nganjëherë mund të jetë një shenjë e kancerit të gjirit. Guximshme në këtë rast vërehet kur klikuar nipples. Një tipar karakteristik është gjithashtu se ata vënë re fillimin e muajit, të paktën - vazhdimisht. Prekje mund të zbulohen lehtë shkollimin.

Trajtimi i sëmundjes varet nga natyra e tumoreve zbuluar. Nëse është i keq, atëherë zgjidhja e vetme është operacioni.
Izolimi i mastitë
Fenomeni në të cilën shkarkimi vërejtur nga lëng i lidhur direkt me menstruacioneve, të quajtur mastitë. Megjithatë, ato janë të gjelbër ose ngjyrë kafe. Një pikë shumë e rëndësishme në këtë sëmundje është diagnoza e saktë.
Nëse zona e prekur nuk është gjetur, arsimi dhe vëllimi nuk është i dukshëm, mjeku përshkruan një mammogram. Ne hëngrëm ka një shpërndarje të gjatë kohe dhe vazhdojnë të emëruar biopsi të gjirit.

Izolimi i galaktorei
Sëmundja karakterizohet nga një shkarkesë nga dalë ngjyrë lëngu i bardhë apo transparente dhe ndodh kryesisht gjatë shtatzënisë. Nëse ekzistenca e këtij fenomeni nuk është i lidhur me duke e fëmijëve dhe gjirit ushqyer atë, procesi është i parregullt. Përveç kësaj, në qoftë se pas pesë muajsh nga momenti që ajo u ndal gji me gji, përzgjedhja nuk ndalet, atëherë rasti duhet të dyshuar procesin patologjike.
Siç e dini, procesi i laktacionit është i rregulluar nga disa hormoneve të njëjtën kohë, roli kryesor i takon këtu Hormoni, sinteza e cila është në gjëndrra e hipofizës. Shkelja e funksionimit të tij dhe çon në galactorrhea. Përveç kësaj, sëmundja mund të ndodhë për shkak të përdorimit të zgjatur të barnave të caktuara, duke përfshirë chlorpromazine, methyldopa.

Një numër i madh i arsyeve që shkaktojnë halaktoreyu kërkon diagnozë në kohë të sëmundjes. Kjo është për të kryer hulumtime të tilla si mamografia, ultrazërit. Nëse dyshoni se një plagë e sistemit hypothalamic-hipofizë, e cila ishte shkaku i galactorrhea kryer edhe MRI.
Trajtimi i galactorrhea kryhet vetëm në identifikimin përfundimtar të shkaqeve të zhvillimit të saj. I tërë procesi është reduktuar për të eliminuar shkaqet që e ka shkaktuar sëmundjen. Në qoftë se gjatë këtij studimi afatgjatë është zbuluar, trajtimi redukton të drogës ul nivelet e gjakut të Hormoni hormoneve. Shembuj të drogave të tilla mund të Bromkriptin, Dostyneks. Kohëzgjatja dhe frekuenca e marrjes dhe dispenzim të drogës ka për qëllim specialistë vetëm mjekësore.

Kështu, arsyet për shfaqjen e shkarkimit lëngu nga nipples mund të vendosen. Kjo është arsyeja pse një rol të madh në trajtim është një e drejtë dhe diagnoza në kohë bëhet. Qasje herët për një mjek, zakonisht promovon shërimin e shpejtë të femrave dhe pengon zhvillimin e komplikimeve dhe sëmundjeve malinje të gjirit që çojnë në vdekje.