Bold gjatë ovulacionit

Aftësia për të llogaritur kohën e ovulacionit mund të jetë e dobishme për çdo grua, dikush që e di se "të sigurta" ditë, dhe dikush për të llogaritur ditët optimale për konceptim. Për të përcaktuar ovulacionit, ka disa metoda. Le të shikojmë në secilin prej tyre, domethënë, se si për të përcaktuar sekrecionet ovulacionit, dhe, në të njëjtën kohë e kuptoj pse ka ndarja gjatë ovulacionit.

Shkaqet e shkarkimit gjatë ovulacionit


Pse duket alokimin gjatë ovulacionit? Kjo ndodh për disa arsye, njëra prej të cilave është këputje e gjëndër, e cila duket vezë të pjekur. Për ata që kanë harruar, le të kujtojmë se pas fillimit të ciklit në vezoret fillojnë të pjekur vezë. Dhe ata janë në kapsula origjinale - follicles. Pas një farë kohe nga këto follicles kthehet në krye të ashtuquajturin gjëndër dominuese. Ajo ishte me të më vonë do të pjekur, të gatshëm për të fekonduar vezën. Prodhimi proces shpesh është krahasuar me një mini-shpërthim brenda vezores, dhe kjo mund të çojë në një përzgjedhje të vogël. Prandaj, ndarja gjatë ovulacionit mund të jetë e përgjakshme ose ngjyrë kafe. Në parim, të dy llojet e zgjedhje është një variant i normës, por më shpesh në ditën e zgjedhjes ovulacionit me një hije ngjyrë kafe, dhe jo e kuqe si gjatë menstruacioneve.

Nuk është një tjetër shpjegim për shkarkim në ovulacionit - një ndryshim në nivelet e hormoneve. Në këtë kohë, në trupin e një gruaje prodhon më shumë estrogjen. Ndryshimi nivelet e estrogjenit të çon në hormon lyuteynyzyryuscheho release që nga ana tjetër tregon gjëndër për lirimin e një vezë të pjekur. Por kjo është e nivelet e larta të hormoneve estrogjenit në trupin e femrës konsiderohet arsyeja kryesore për shkarkimin në ovulacionit.


Çfarë përzgjedhjes duhet të jetë në ovulacionit?


Çdo grua beson se çdo lengjet vaginale (në qoftë se ajo nuk është një muaj, natyrisht) - patologji. Por kjo nuk është gjithmonë rasti, ka raste kur ndarja - kjo është normale. Për shembull, shkalla e ovulacionit konsiderohet shkarkesë të bardhë mukozës, e ngjashme me të bardhë veze. Megjithatë, nën ndikimin e hormoneve, zgjedhja mund të ndryshojë ngjyra e saj dhe në ovulacionit dhe para menstruacioneve dhe shtatzënisë, të jetë e verdhë. Gjithashtu nuk konsiderohet gjakderdhje normale e rëndë dhe shkarkimi kafe gjatë ovulacionit. Por ia vlen të kujtohet se jo gjithmonë janë përzgjedhje ovulyatsyonnыe është normë në disa raste është dëshmi e sëmundjeve të ndryshme gjinekologjike.

Shkaqet e gjakderdhje gjatë ovulacionit  • Siç u përmend më lart, shkaku i mitur (nuk kërkojnë përdorimin e higjienës) gjakderdhje gjatë ovulacionit mund të jetë këputje e gjëndër që disa gra shoqëruar me gjakderdhje të vogël.

  • Rritja nivelet e estrogjenit, i cili ndikon në rreshtim të mitrës, mund të jetë shkaku i gjakderdhjes.

  • Disa ilaçe ndikojnë në ciklin menstrual. Për këtë arsye, mund të ketë diktim gjatë ovulacionit.

  • Sëmundjet infektive dhe inflamatore të organeve gjenitale.

  • Të shkaktojë gjakderdhje mund të jetë duke përdorur pajisje intrauterine.

  • Reduktuara Aktiviteti i gjëndrës tiroide.

  • Kontraceptive hormonale.

  • Fibroids, polyps mitrës, erozioni i qafës së mitrës dhe sëmundjet tjera gjenitale mund të shoqërohet me diktim që shfaqen në mes të ciklit menstrual.

  • Ndër të tjera, sëmundje të rënda të tilla si kanceri mund të shkaktojë gjakderdhje gjatë ovulacionit.