Shkarkimi nga gjiri - Shkaqet

Shkarkimi nga gjiri për shkak të strukturës së fiziologjike dhe qëllimin kryesor të trupit. Sidoqoftë, kjo vlen vetëm për ndarjen e qumështit dhe colostrum nga gjiri direkt në veten lindjes dhe laktacionit.
Në të gjitha rastet e tjera u shfaq përzgjedhje, pavarësisht nga ngjyra dhe karakter, duhet të jetë një vizitë e fortë argumenti mammologist.
Ngjyra dhe cilësi, si dhe lirimin tjetër shoqërues i lëngjeve nga simptomat e gjirit tregon proceset patologjike.

Pse ka shkarkesë nga gjiri?Për të vendosur shkarkimin e saktë të shkaktojë nga gjiri, kërkohet ekzaminim specialist dhe provim të plotë të përbërë nga mamografia, ultrazërit, biopsi (nëse arsimi zbuluar) duktohrafiyi gjakut të vendosur dhe të përcaktojnë nivelet hormonale. Pastaj mammologist do të vënë diagnozën përfundimtare.
Ndër sëmundjet më të zakonshme, manifestimet klinike të cilat mund të jetë zgjedhja e fshehtë e kancerit të gjirit janë:

  • Galactorrhea. Kështu ka qumësht të lehta, ose në disa raste, shkarkimin e verdhë dhe kafe nga gjiri, i përhershëm. Shkaku më i zakonshëm i galactorrhea - faktor hormonal apo hipofizës tumor.

  • Kanalet e qumështit Эktazyya. Me fjalë të tjera, kanali inflamatore e gjirit duket si një shkarkim të trashë dhe të ngjitet nga e gjelbër e gjirit ose të zezë.

  • Lyth intraductal. Një manifestim tipik i këtij arsimi është diktim e kancerit të gjirit. Ju mund të përcaktojë tumor me prekje ose me ultrazërit.

  • Komplikime shumë të zakonshme pas lindjes - Inflamacioni i gjirit. I shoqëruar nga shkarkimi purulent gjelbër nga gjiri, gjithashtu vuri në dukje dhimbje, ënjtje, skuqje në vendin e plagë, rraskapitje, ethe.

  • Shpesh lëndimi vërejtur shkarkimin e qartë ose të përgjakshme nga gjiri.

  • Shkarkimi nga gjiri - një shenjë e shpeshtë të zhvillimit mastitë fibrocystic, doli kundër sfondit të çekuilibër hormonal, dhe shumë faktorë të tjera të ngjashme.

  • Kur sekrecione shfaq papritmas (shpesh të përgjakshme) me kancerin e gjirit, nevoja e parë për të hedhur poshtë ose konfirmuar formimin e malinje, si në këtë rast, trajtimi i hershëm është i rëndësishëm.


  • Përveç këtyre shteteve patologjike raste kur lëngu ndarja nga gjiri është konsideruar normale, për shkak të karakteristikave fiziologjike.