Bold pas biopsi qafës së mitrës

Biopsi - një procedure me heqje e një pjesë të indeve nga sipërfaqja e trupit te hetimit hequr ose zonën e prekur. Procedura mund të ndryshojnë në forcë dhe fushën e ndikimit. Ka disa lloje të biopsi:

 • Trepanobiopsiya . Copa Sichutsya e indeve epiteliale të madhësisë së vogël.

 • Biopsi Endocervical . Kyuretkoy është scraping muret e kanalit cervikal.

 • Konizatsiya . Kjo është një procedurë kirurgjike në të cilën një pjesë e indeve të dëmtuara është hequr.


 • Bold pas biopsi

  Biopsi Bold qafës së mitrës pas disa ditësh është një reagim normal. Në mënyrë që të zvogëlojë intensitetin e 2-3 ditë është e rekomanduar që të mos angazhohen në aktivitet fizik nuk ngre pesha. Pas një biopsi e mitrës nuk mund të përdorni tampona dhe pads të jenë seksualisht aktive, pishinë ose sauna për t'i dhënë fund zgjedhje.
  Kërkojnë kujdes mjekësor duhet të jetë nën simptomat e mëposhtme:

 • gjakderdhje e rëndë;

 • gjakderdhje me mpiksjen ose erë të mprehtë të pakëndshme;

 • temperaturë të lartë;

 • dhimbje të forta në bark.


 • Me gjakderdhje të fortë dhe të zgjatur pas biopsi e mitrës tregon suturing dhe për të marrë shërim dhe rivendosjen e drogës. Suturing është gjithashtu e mundur gjatë procedurës, nëse një zonë të madhe të prerë indeve.
  Shkaqet e gjakderdhje pas biopsi
  Gjakderdhje të rënda pas biopsi të qafës së mitrës mund të ketë arsyet e mëposhtme:

 • I infeksionit në zgavrën gjatë procedurës. Kjo do të tregojë emetimet kalbur erë dhe gjendja e keqe.

 • Fillimi i ciklit hënor për shkak të dështimit si pasojë e stresit. Nuk janë simptomat tipike të menstruacioneve.

 • Probleme me shërimin plagë.

 • Nyjet boshllëk. Problemi më i ngjashëm lind në lidhje me dështimin me recetë dhe kërkon ri-vendosjen.