Shkarkimit të bardhë dhe kruarje

Çrregullime gjinekologjike janë shumë të ndryshme, dhe shpesh e njëjta simptomë mund të jetë një shenjë e disa sëmundjeve të ndryshme. Kjo është arsyeja pse zbulimin e çdo simptome të femrave të pazakontë dhe të pakëndshme janë të këshilluar që të konsultoheni me një gjinekolog.
Një nga këto shenja "të diskutueshme" kanë shkarkesë të bardhë nga trakti gjenital, djegie, kruarje. Ato mund të tregojnë sëmundje të tilla si candidiasis vaginale (mëllenjë), vaginosis bakteriale, gardnerellez dhe të tjerët. Për të përcaktuar shkakun e kruarje dhe shkarkimit të bardhë dhe trajtimit, mjekët gjithmonë të kryer ekzaminim gjinekologjik dhe përshkruajnë testet e duhura (shpifjeve në florën, Citologjia, analiza e infeksionit latent). Por në mënyrë të saktë të tregoni mjekut në lidhje me ankesat e tyre, gruaja duhet të ketë të paktën informacionin minimal në lidhje me skenarët e mundshëm.


Mjelëse
Shenjat kryesore të mëllenjë janë gunga të forta curdled bardhë alokimit nga vaginës dhe kruarje. Ju gjithashtu mund të jenë të pranishëm erë kosi dhe e dhimbshme urinim.
Mugth është një sëmundje të shkaktuar nga fungal kërpudhave dhe llojit "Candida". Për të diagnostikuar me këtë sëmundje mund të gjinekolog në shqyrtim normale. Sa për shkaqet e candidiasis, ata zakonisht janë:

 • infeksioni nga një candidiasis zgarë partner (sëmundje meshkujt nuk mund të manifestuar);

 • përdorimin e antibiotikëve që shkatërrojnë florën normale të vaginës;

 • reduktimin e imunitetit të përgjithshëm, shpesh kundër sëmundjeve të tjera të rënda (HIV, diabet, tiroide mosfunksionimi, etj);

 • douching rregullt.


 • Trajtohen drogë mëllenjë antifungal, dhe duhet të kihet parasysh se terapia duhet në të njëjtën kohë të marrë të dy partnerët, përndryshe ajo do të jetë i paefektshëm.

  Vaginosis bakteriale
  Kjo sëmundje është shumë i ngjashëm me mëllenjë, por ka disa dallime: kruarje dhe djegie në përgjithësi janë në dispozicion, por zgjedhja mund të jetë e bardhë dhe djathë, e gjelbëruar ose gri, dhe ata janë zakonisht qëndrueshmëri më të dendura. Gjithashtu, gratë shpesh janë të shqetësuar në lidhje me shkarkimin erë që i ngjan erën e peshkut prishur.

  Vaginosis fillon të zhvillohet si rezultat i zvogëlimit të numrit të lactobacilli në përbërjen e microflora vaginale. Kjo ndodh kur çrregullime hormonale, dhe gjithashtu për shkak të përdorimit të zgjatur të spermicide orale kontraceptive. Vaginosis bakteriale nuk është një sëmundje seksualisht e transmetueshme, por shpesh e shoqëron infeksionet seksuale është lloj i tyre i "efekt anësor". Prandaj, në qoftë se shpifjeve tregon praninë e sëmundjes, pacienti është përshkruar zakonisht dhe testuar për infeksion latent.
  Vaginosis është trajtuar në dy hapa: së pari, patogjene antimicrobial janë eliminuar, dhe duke marrë Lactobacillus (tableta, kapsula, supozitore vaginale) shërohet microflora e vaginës.


  Gardnerellez
  Shkarkimit të bardhë dhe kruhet Labia të vogla mund të thotë dhe çfarë ju Gardnerella - një sëmundje që transmetohet seksualisht dhe e pakëndshme për të dy gratë dhe burrat. Gratë zakonisht ankohen për erë të keqe dhe zgjedhjen shumë të bollshme, dhe madje gardnerellez mund të çojë në formimin e erozionit qafës së mitrës dhe inflamacion të uretrës. Në burra, sëmundja mund të provokojë proyavlyatsya hardnerelleznыy shkarkimin dhe uretritin.
  Sëmundja trajtohet duke përdorur antibiotikë. Gjithashtu është e nevojshme do të thotë për të rritur imunitetin dhe parandalimin e mëllenjë pas antibiotikëve.