Lengjet vaginale

Natyra, ngjyra, era dhe cilësi e lengjet vaginale mund të them shumë për shëndetin e grave. Pas shkarkimit të pazakontë - pothuajse gjithmonë një simptomë e proceseve negative në trup. Por në mënyrë që të kuptojnë të cilat përzgjedhja duhet t'i kushtojnë vëmendje nevojës për të ditur dhe normat. Në fund të fundit, gjatë proceseve ciklike në gratë po ndryshon, i shoqëruar nga lirimin e lëngjeve të caktuara dhe ato nuk janë gjithmonë patologji.

Cilat janë zgjedhja konsiderohen normale në femra?


Për të filluar, le të përcaktojmë se ndarja nuk duhet të shqetësojë ty. Në muret e vaginës dhe mitrës janë gjëndra të veçanta që janë përgjegjës për formimin e mukusit. Së bashku me mukozë nga trupi i një gruaje refuzuar qelizat e vdekura epiteliale dhe bakteret që janë pjesë e microflora vaginale. Në shkarkimit vaginal normal duhet të jetë neobilnymi dhe transparent ose pak turbullt. Shkarkimit Ndonjëherë normale vaginale me ngjyrë qumështi. Shuma e shkarkimit është normal është rreth 5 mg në ditë. Dendësia dhe numri i përzgjedhjeve të varet nga ciklit menstrual, por zgjedhja e grave të shëndetshme nuk do të shkaktojë kruarje dhe skuqje të shkaktojë. Gratë normale alokimit kanë praktikisht asnjë erë, ndonjëherë ju mund të ndjeni një të vogël "kosi" për shkak të pH 4-45. Rritja e lengjet vaginale nuk është gjithmonë sinjal dhimbje, normalisht mund të provokojë përzgjedhje intensive gjithashtu:


 • ovulacionit;

 • stresi;

 • kontraceptivëve hormonal;

 • Shtatzënia dhe ushqyerja me gji;

 • zgjimit seksual;

 • Ndryshimet menopausal. • Proceset patologjike, zakonisht i shoqëruar nga jo vetëm një ndryshim në shkarkimin intensitet, por të ndryshojë ngjyra, dendësia dhe pamjen e erë.

  Pse zgjedhjen për sëmundjet?

  Shkaku më i zakonshëm i shkarkimit të pazakontë një çekuilibër i microflora në vaginë që shkakton patogjene oportune. Në gratë shëndetshme mikroorganizmave mund të jetojnë një kohë të gjatë pa shkaktuar ndonjë siklet, por në imunitet të ulët, këto baktere mund të shfaqin "agresion". Gjithashtu, zgjedhja mund të jetë përmes marrjes së infeksionit: Ureaplasma, Klamidia, etj Kështu, "sëmurë" microflora në vaginë dhe infeksione të gjenerojë përzgjedhje të ndryshme.

  Llojet e shkarkimit të pazakontë
  Bardhë ose ndarje transparente të lëngshme, të ngjashme me mukusit vija-vija ose pa, shpesh me erozionin ose inflamacion të mitrës. Nëse zgjedhjen me i butë ose strukturën kyseleobraznuyu në gjysmën e dytë të ciklit, ata kanë më shumë gjasa nuk kanë të bëjnë me erozionit dhe janë norma.
  Shkarkimit Brown vaginale para ose pas menstruacioneve nuk duhet të shqetësojë ty, por shkarkimi kafe në ciklin mesi mund të tregojë inflamacion të vaginës.
  Të kuqe të gjakut lengjet vaginale mund të shqetësojnë një femër disa ditë para menstruacioneve apo pas raportit seksual. Bold pas akt seksual gjithashtu mund të tregojnë për çara në vaginë.

  Sekretim të vogël të verdhë në gratë mund të shoqërohet me një erë të pakëndshme. Të verdhë apo të gjelbër Zgjedhja gjithmonë tregojnë praninë e inflamacionit ose infeksionit bakterial të vaginës.
  Getting shpëtoj e sekrecioneve? Gjëja e parë që bëni - të bëjë një vizitë të gjinekologu për të eliminuar shkarkimin. Dështimi shkakton të gjitha simptomat zhduken, shkarkimit, erë, dhimbje.