Zgjedhja e bardhë pa erë

Shkarkimi nga trakti gjenital zakonisht shumë i shqetësuar në lidhje me gratë. Seks më të drejtë në të infeksionit herë të dyshuar ose inflamacion, kështu që vetëm do të konsultoheni me gjinekologun tuaj.
Ndërkohë, disa gra e di se prania e sekrecioneve (ose të bardhë) nga traktin gjenital të femrave jo gjithmonë flasin për sëmundje. Bardhë në vaginë e grave të shëndetshme - Krejt fenomen fiziologjik. Megjithatë, ne duhet të i kushtoj vëmendje të karakterit dhe ngjyra zgjedhjen e tyre, sepse disa kanë simptoma të infeksioneve ose inflamacionet e organeve gjenitale femërore. Nëse jeni të shqetësuar në lidhje me shkarkimin e bardhë, pa erë, mund të jetë disa arsye, dhe ata nuk e bëjnë gjithmonë patologjike.

Kur të bardhë shkarkimit - është normë?


Në gratë e shëndetshme duket mukusit bardha transparente dhe pa erë. Numri i tyre është i papërfillshëm: ato mund të largohen në të brendshme diametër vend prej 3-5 cm. Erë mund të mungojnë ose të slabozametnыm, pak acid. Këto të bardhë nuk do të irritojë mukozës e vulvë dhe lëkurës. Përzgjedhja e tillë natyrore nuk janë të natyrës infektuese, siç është produkt gjëndra e përzgjedhjes të vendosura në qafën e mitrës. Funksioni kryesor i bardhë të bardhë - pastrimin e traktit gjenital (murin e mitrës dhe të vaginës) e mikrobeve dhe qelizat epiteliale. Kjo dëshirore agjentë të shumë infeksioneve larë natyrisht.

Ndërkohë, konsistenca normale shkarkimi ndryshon në varësi të fazën e ciklit menstrual. Për shembull, ekziston një numër i vogël i shkarkimit të bardhë pas menstruacioneve pa erë (për njollë lavanderi është zakonisht 1-2 cm në diametër).
Nga mesi i ciklit grua zbulon shkarkimit të bardhë, pa erë, duke lënë njolla të trasha mbi brekë deri në 5-6 cm në diametër. Dëshmi e tillë është zakonisht e bardhë e fillimin e shpejtë të ovulacionit, dmth maturimit oocyte dhe tubat e saj promovimi fallopiane. Në të njëjtën kohë për rreth 5-7 ditë në gratë duket qartë shkarkimin pa erë, kujton në konsistencën e saj vezë të bardhë. Natyra e bardhë mucous nga këto shpjegoi "përmes" të trupit për kalimin e spermës në qelizat riprodhuese femra.

Në fazën e tretë të ciklit menstrual tek gratë që kanë përzgjedhës i butë e bardhë pa erë - periudhë harbingers. Ata janë po aq të bollshme dhe të rralla. Këto bardhë gjithashtu janë normale dhe nuk duhet të shqetësojnë erë të dukshme ose kruarje.
Përveç kësaj, gratë mund të përjetojnë izolim shfaqur në situata të caktuara, por edhe nuk tregojnë patologji. Për shembull, të bardhë, pa erë sekretim të lëngshme pas raportit seksual - nuk është gjë tjetër veçse një vaj natyral sekretuar ngazëllyer për të lehtësuar rrëshqitje e penisit mashkull.

Drita Rritja Beley pa erë mund të jetë për shkak të trajtimit suppositories vaginale, pilula, përdorimit të kontraceptivëve, stresi, përshtatje.
Në gratë shtatzëna gjatë shtatzënisë dhe përzgjedhjen e rëndë të lëngshme - rezultat i rritjes së përqendrimit të hormoneve.

Shkarkesë të bardhë, pa erë patologji


Gruaja do të shqetësojnë ndarje, të shoqëruar nga një erë të pakëndshme, djegie apo kruarje në perineum, si këto simptome - pasojë e gjenitale dhe infeksionet urinare. Për shembull, curdled alokimin e bardhë pa erë ose erë kosi janë zakonisht gjatë candidiasis vaginale apo mëllenjë, aq të njohur për pothuajse çdo gruaje. Zakonisht shoqërohet me shkarkimin e tillë të bardhë, pa erë kruarje intensive dhe skuqje e vulvë.

Kur simptomat e dyshimta duhet të kontaktojnë një gjinekolog i cili do të përcaktojë marrjen swabs nga mbjellëse vagina apo bakteriale.