Utrozhestan - analoge

Shumë probleme që lidhen me sfond riprodhues hormonal. Për shembull, mungesa e progesterone mund të shkaktojë probleme me shtatzëninë, dhe kërcënimin për të thirrur ndërprerjen e hershme. Kjo është arsyeja pse mjekët në rast të mungesës së këtij hormoni është përshkruar duke marrë atë si ilaç. Utrozhestan - drogës progesterone, e cila ka dëshmuar veten për të zgjidhur probleme të tilla. Shumë gra ky mjekim në mënyrë të sigurtë ndihmoi të bëjë një fëmijë. Por ka edhe medikamente të tjera me efekt farmakologjike dhe përbërjen.


Analogët Utrozhestan
Termi duhet të kuptohet drogë analoge që kanë të njëjtin hotel apo një ATC-kod. Për shembull, analog Utrozhestan quajtur nganjëherë Duphaston dhe kjo nuk është mjaft e vërtetë. Këto medikamente kanë një efekt të ngjashëm, por ndryshojnë në strukturë. Parë është progesterone natyrore, si nje perberes aktiv Duphaston eshte nje origjine sintetike. Megjithatë, të dy barna janë aplikuar me sukses në terapi.
Atje analogë drogës Utrozhestan që kanë të njëjtat komponentët aktiv për atë:


  • Эndometryn - tabletë vaginale që duhet të aplikohet 2-3 herë në ditë për një emërim gjinekolog;

  • Krynon - kryhet në formë të xhel ose applicators vaginale për futjen në vaginë;

  • Prozhestozhel - xhel pronat e të cilëve janë shkaktuar nga progesterone;

  • Progestin - një analog Utrozhestan, e cila hyn ne formen e xhel;

  • Pradzhysan - gjendet në kapsula per administrim oral dhe për gjurmës vaginale e administrimit si dhe në formën e një xheli.


  • Të gjitha këto barna kanë të njëjtën substancë aktive aktive, por në qoftë se ka një nevojë për të zëvendësuar njëri-tjetrin, është mirë që të konsultoheni me gjinekologun tuaj. Ai do të japë këshilla, bazuar në përvojën e tyre profesionale dhe të bazuar në karakteristikat e gjendjes shëndetësore të grave dhe contraindications drogës. Mjeku do të zgjidhni trajtim regjim, dozim të saktë dhe shkalla e frekuencave të pranimit. Nëse ju papritur do të jepen efekte anësore, mjeku mund të ndryshoni dozën, ose ai do të ofrojë për të zëvendësuar drogë.