Catheters Urological

Catheters Urological - instrument mjekësor disponueshme; latex uritur, silikoni, polyvinyl chloride tuba të dizajne të ndryshme, gjatësi dhe diametra. Përdoret në urologjisë për qëllime terapeutike dhe diagnostikuese.

Objektivat përdorni catheters Urological


Kateteri Urological futur në fshikëz përmes uretrës, dhe në rast të pengesave - për shkak fistula mochepuzыrnыy suprapubic. Përdorimi i tyre është i nevojshëm për sëmundje të ndryshme urologjike, rezultati i së cilës është paaftësia për të zbrazët fshikëz. Me catheters urologjike të kryer procedurën catheterization (fshikëz zbrazje). Përveç kësaj, lloje të ndryshme të anijeve urologjike përdorur për: kullimit fshikëz, larje, duke e vënë atë në zgjidhje të drogës dhe kështu me radhë D..

Llojet e catheters urologjike


Tregu moderne farmaceutike na ofron një larmi të madhe të catheters barkut urologjike, duke përfshirë:

 • catheters të diametra të ndryshme dhe gjatësisë;

 • catheters e dizajne të ndryshme, numër të ndryshëm të lëvizjeve;

 • catheters janë të ngurtë (metalike) dhe i butë (gome);

 • catheters afatshkurtër dhe catheterization afatgjatë;

 • Catheters për fëmijët dhe të rriturit;

 • catheters meshkuj dhe femra urologjike.


 • Lloji i kërkuar i urological kateter përcaktuar diagnozën, seksit, moshës dhe karakteristikat anatomike e uretrës e pacientit.

  Më i zakonshëm që përdoret lloje të catheters urologjike:

 • Catheters Urological Foley . Designed për catheterization afatgjatë: 7 ditë (latex) deri në 1 muaj (silikoni). Ka dy rrugë dhe tre-palësh. Një deduces kursin e urinës, e dyta është projektuar për të ju japin ilaçet, e treta (nëse tresh kateter) është përdorur për instalacioni. Të gjitha catheters Urological Foley në fund të tij skajor me një enë bosh që pas hyrjes në fshikëz është e mbushur me ujë steril, kështu që është mbajtur të sigurt në fshikëz.

 • Catheters Urological meshkuj dhe femra Nelatona . Designed për catheterization afatshkurtër. Polivinilkloridi mjekësore, e cila e bëri catheters Nelatona, zbutur nën ndikimin e temperaturës trupore, e cila lejon për futje të lehtë dhe pa dhimbje. Catheters meshkuj dhe femra urologjike e këtij lloji të ndryshojnë në gjatësi, ata prodhojnë 20 dhe 40 cm për gratë dhe burrat respektivisht.

 • Catheters Urological Timan (gome) dhe Mercier (plastike) . Ata kanë një dizajn të ngjashme: një fund pak lakuar skajshme dhe një krehër në fund të jashtme që tregon drejtimin e përkulem. Mercier kateter para se përdorimi i zhytur në ujë të nxehtë, ajo bëhet elastike dhe në gjendje të përsërisë bends maksimale uretrës.

 • Catheters Holivchati Urological Petstsera . Përdoret në rastet kur catheterization përmes uretrës për të bërë e pamundur. Futet përmes mochepuzыrnыy gyp suprapubic (kanal të jashtëm në murin e barkut mëparshëm).

 • Metal meshkuj dhe femra Catheters Urological.


 • Të gjitha catheters Urological janë diametër të ndryshëm brendshme dhe të jashtme, diametri i secilit korrespondon një numri korrespondues (kalibrit), dhe disa specie, në catheters veçanti Nelatona kanë edhe ngjyra të ndryshme duke shënuar. Kalibrit tregohet në anën e jashtme të kateterit.

  Ku mund të blej kateter Urological?


  Kateteri Urological mund të blejnë pothuajse çdo farmaci. Kur pazar të jetë i sigurt për të specifikojë llojin e anijes dhe numrin e saj (ky informacion do t'ju informojë mjeku). Ju gjithashtu mund të bëjë një blerje përmes një farmaci online ose dyqan të specializuar online. Avantazhi i padyshimtë i catheters urologjike është përballueshmërinë e tyre.