Antibiotikët urologjike

Inflamacion në urologjisë është e lidhur shpesh me infeksion nga mikroorganizmave. Ata mund të ndikojë veshkat, traktit urinar, fshikëz, kështu mund të zhvillojnë sëmundje të tilla si cystitis, pielonefrit, urethritis.
Në mënyrë tipike, trajtimi i infeksioneve urologjike Urological antibiotikë të përdorura. Pick up ata kanë nevojë në pajtim të plotë me atë infeksion patogjen. Për ta bërë këtë, të marrë parasysh veprimin spektër antimicrobial e një droge. Nëse asnjë aktivitet antibiotik kundër një patogjen të caktuar, qëllimi i saj është absolutisht qesharake. Përveç kësaj, ekspertët besojnë se destinacioni i shpeshtë i të njëjtit drogës çon në faktin se patogjene përgjigjet më për atë, se rezistenca zhvillon.

Antibiotikët urologjike për cystitis


Cystitis - pezmatimi i fshikëzës. Nëse kjo është bakteriale (zakonisht infeksion E. coli), është e nevojshme të përshkruajnë antibiotikët. Në mungesë të trajtimit sëmundje mund të bëhet kronike.
Përshkruajnë antibiotikët për cystitis duhet vetëm të mjekut. Vetë është e papranueshme. Aktualisht përdorur droga të tilla si nitrofurantoin dhe Monural. Monural, për shembull, ka një spektër të gjerë të veprimit, aktive kundër shumë baktereve patogjene. Përqendrimet e larta të mbajtur gjatë natës, për të shkatërruar në mënyrë efektive patogjene.

Antibiotikët në sëmundjet urologjike


Në sëmundje të tjera urologjike përdorur antibiotikët të tilla si:

  • Canephron (për trajtimin e pyelonephritis, cystitis, glomerulonefritis);

  • Nolytsyn (për infeksionet urinare akute dhe kronike);

  • Palin (për trajtimin e pyelonephritis, cystitis, urethritis, pyelitis, tsystopyelyta).


  • Ka edhe drogat më të vjetër (p.sh. 5-NOK), e cila metodë nuk është vetëm e padobishme, sepse bakteret janë mësuar me to, por edhe e rrezikshme, sepse, kur ata janë në fakt duke marrë sëmundje nuk trajtohet.

    Antibiotikët urologjike: Udhëzime për përdorim


    Zbatohen antibiotikët Urological duhet të jetë e saktë. Kjo duhet të bëhet pikërisht si shumë ditë që të emërojë një mjek, edhe në qoftë se të gjitha simptomat kanë kaluar. Përveç kësaj, është e rëndësishme për të marrë një antibiotik në rreth të njëjtën kohë se përqendrimi i tij në trup është ruajtur konstante. Antibiotikët për të trajtuar infeksionet urinare nuk mund te kombinohet me marrjes së alkoolit.