Pilula e abortit

Ndonjëherë ndodh që një grua është e nevojshme që të ndërpresin shtatzëninë një shtatzëni të padëshiruar. Aktualisht, ka mënyra për të shkaktojë një dështim në fazat e hershme përmes përgatitjeve të ndryshme mjekësore.
Dikush e bën përdorimin e mjeteve të kontracepsionit të urgjencës. Por në qoftë se, pasi marrëdhënia pambrojtur nuk ishte më shumë se 72 orë, këto barna kanë gjasa. Në këtë rast, disa gra të fillojë të pyes veten se çfarë pilula mund të shkaktojë abort, të cilat janë injeksione shkaktojë abort.

Çfarë pilula të shkaktojë një dështim?


Droga që shkaktojnë abortin, janë përdorur në praktikën mjekësore kohët e fundit. Aborti mjekësor është vetëm 49 ditë shtatzënë. Në rast të përdorimit të mëvonshëm të drogës, shanset e komplikacioneve në aborteve.
Emri Pilula abortit njohur vetëm për mjekët. Në çdo rast, për të blerë pajisje të tilla në farmaci zakonshme nuk do të funksionojë, sepse ata furnizohen vetëm në klinikat që kanë të drejtën e abortit. Edhe pse aktualisht këto barna dhe analoge e tyre në formë të pilulave kineze për abortin shpërndarë në mënyrë të paligjshme në internet. Pasojat e përdorimit të tyre të këtyre mjeteve mund të jenë shumë, shumë i trishtuar, deri në vdekje.

Prandaj, çdo grua të ballafaquar me një shtatzëni të padëshiruar, "perelopachyvaya" rrjet global në kërkim të përgjigjeve të pyetjes: "Çfarë duhet të marrë pilula për të sulmuar abortin" Duhet të kuptojmë se çdo mjet dështuara mund të merren vetëm nën mbikëqyrje mjekësore për të siguruar e komplikimeve të mundshme.

Sa është aborti mjekësor?


Procedura është shumë e thjeshtë: së pari, një grua merr parë pilulë që përmban mifepristone dhe pas 24-72 orësh Ajo merr një tabletë të Misoprostol, e cila ndihmon për të reduktuar mitër, duke çuar në një gabim artificiale..

Pas pllakat e para mund të jetë gjakderdhje vaginale, intensiteti i të cilave mund të jenë të ndryshme: dikush gjakderdhje të vogla, por dikush shumë e bollshme në disa kjo nuk do të lindin.
Pas tabletë dytë mund të fillojnë dhimbje spastik, gjakderdhje vaginale. Abort ndodh brenda 6-8 orësh pas marrjes tabletë dytë. Spazma me natyrën undulating dhe intensiteti i dhimbjes, atëherë mund të ulet, atëherë rritet. Gjakderdhja është zakonisht i ngjashëm me menstruale, me mpiksjen e mëdha të gjakut.

Pas marrjes pilulën e parë nën mbikëqyrje mjekësore, një grua mund të shkojë në shtëpi, por ajo merr udhëzime në lidhje me atë në disa raste keni nevojë për të thirrur një ambulancë si aborti mjekësor kryhet edhe nën mbikëqyrje mjekësore, mbart një sasi të caktuar të rrezikut.
Ndonjëherë ndodh që medikamentet nuk ndërpresin shtatzëninë dhe mjekët duhej të përdorin metoda të tjera (vakum ose abortit aspiratë). Në disa raste, madje edhe një grua mund të kenë nevojë për transfuzion gjaku. Rreziqet e abortit mjekësor, si dhe vlen që nëse pas marrjes së pilulës abortit nuk ndodhi, fëmija mund të lindë me defekte.

Në përfundim, duhet theksuar se një grua e rregulluar në mënyrë nga natyra që u shpëtoj prej një shtatzëni të padëshiruar është e mundur në qoftë se ajo do të rrezikonte jetën e tyre.
Pra, para se të vendosin për abortin, një grua shpesh duhet të mendojnë. Dhe, në qoftë se ajo vendos që të shpëtoj të fëmijës, ajo është e mirë për të kërkuar ndihmën e një specialisti i cili do të marrë përgjegjësinë për shëndetin dhe jetën e tij.
As nuk duhet të mendoni se çfarë për të marrë një pilulë ose një e shtënë për të bërë në mënyrë që të provokojnë një dështim në shtëpi. Aborti në shtëpi pa komplikime nuk është. Kjo mund të shkaktojë keqfunksionim të vezoreve, tiroide, gjëndra veshkave, gjëndra e hipofizës.