Tabelat e mosmbajtjeje urinar

Mosmbajtjeje urinar ndikon jo vetëm fëmijët. Shumë gra pas lindjes shumë të njohur me këtë kusht. Më shpesh ata janë turp të pranoj atë dhe shkaktojnë sëmundje. Por kjo mund të tejkalohen me ndihmën e barnave të veçanta jo-mjekësore dhe ilaçe. Por ju duhet të vizitoni një mjek të ketë të kryer një studim dhe ka gjetur se pse gruaja ka mosmbajtjeje urinar. Metoda e trajtimit varet nga ajo që shkakton atë.

Përgatitjet mosmbajtjeje


Të gjitha përgatitjet e mosmbajtjeje urinar janë të ndarë në disa grupe.


  • Më shpesh kjo sëmundje është shkaktuar nga fshikëz tepër aktiv. Për trajtimin e këtij mangësi është droga më e zakonshme Anticholinergic në mosmbajtjeje urinar.

  • Ata pengojnë veprimin e hormoneve që nxisin kontraktimet e muskujve dhe relaksohuni fshikëzës. Ky lloj i mosmbajtjeje trajtohet mjaft lehtë me drogat e mëposhtme: Tolteradyn, Driptan ose Oksybutyn. Ata mund të marrin një herë në ditë, ata janë edhe në lehtësimin e spazma e muskujve dhe zbutur fshikëzës.

  • Një grup tjetër i barnave për trajtimin e mosmbajtjeje urinar, në të kundërt, stimulon tkurrjen e muskujve të uretrës që parandalon prodhimin e urinës. Ata nuk janë përdorur vetëm për të hequr qafe këtë sëmundje, si të përfshira në ilaçe kollë dhe antihistamines. Kjo, për shembull, ephedrine.

  • Dhe çfarë pilula mosmbajtjeje dehur kur shkaku i tij është stresi? Shpesh - kjo ilaqet kundër depresionit, të tilla si imipramine apo Duloksytyn. Ata jo vetëm të relaksoheni dhe të shkaktojë marramendje, por edhe të kontribuojnë në uretrës tensionin e muskujve. Ato janë veçanërisht efektive në mosmbajtjeje natës.

  • Gratë shpesh përshkruhet droga ne formen e mosmbajtjeje urinare në estrogjenit hormonet dhe progestin. Ata kanë një efekt pozitiv në urogjenital femra dhe për të ndihmuar në lehtësimin e simptomave urinar që ndodhin gjatë menopauzës për shkak të mungesës së hormoneve.

  • Ndonjëherë mosmbajtjeje është e përkohshme. Në këtë rast përshkruajnë Desmopressin, e cila zvogëlon sasinë e urinës formuar.  • Nëse çrregullim urinim me shprehje të dobët, droga emëruar homeopatik ose fizioterapi. Dhe pilula më efektive dhe të përdorura zakonisht mosmbajtjeje urinar - një Spazmeks dhe Driptan. Por trajtimi mund të caktojë një mjek, sepse të gjitha barnat kanë efekte anësore dhe contraindications.