Progesterone - Udhëzime për përdorim

Progesterone - një hormon që prodhohet në luteum trupin e femrës në fazën e dytë të ciklit menstrual. Problemi me prodhimin e progesterone, ose më saktë mungesën e sasisë, shkakton shumë procese patologjike, duke përfshirë çrregullime menstruale, varfëri, kërcënuar abortin dhe lindje të parakohshme.
Efektet farmakologjike e progesterone artificiale dhe varg e aplikimit për shkak të pronave të saj themelore. Domethënë, aftësia e hormonit të përgatisë rreshtim mitrës për pranimin e një vezë pllenohet, me fjalë të tjera, të transformuar endometrium nga faza proliferative të sekretore të zvogëlojë excitability dhe shtrëngohet funksionin e fibrave muskulore të lëmuara. Kështu, progesterone përgatit trupin e femrës për të sulmuar dhe zhvillimin e shtatzënisë.

Progesterone gjithashtu kontribuon në akumulimin e yndyrës dhe glukozës blloqe funksionin e hormoneve hipofizare që shkakton vezoret për të "prehem" në rastin e shtatzënisë.
Përveç kësaj, udhëzimet për përdorimin e progesteronit në dukje se ky medikament përdoret me sukses për të rikthyer ciklin menstrual.

Progesterone në një vonesë të menstruacioneve - UdhëzimeNjë nga simptomat karakteristike që tregojnë mungesën e progesterone natyrore, është një cikël menstrual. Në këtë rast, korrigjimi çekuilibër hormonal Progesterone është emëruar.

Progesterone - agjenti i parë në trajtimin e amenorrhea. Kjo sëmundje është e lidhur me vonuar menstruacioneve dhe shpesh me mungesë të saj të plotë. Nëse sëmundja është zhvilluar në sfondin e progesterone papjekur gjenitale administruar intramuskulare në 5 mg në 6-8 ditët e fundit të krijuara artificialisht cikël. Në mënyrë tipike, të drogës është dhënë së bashku me estrogjenit.
Në përputhje me udhëzimet për përdorim progesteron ka për qëllim jo vetëm një vonesë në muaj, dhe në qoftë se pacienti ankohet për një menstruacioneve dhimbshme (algomenorrhea). Ky kusht është shërueshme përdorur administrim intravenoz ne nje sasi prej 5-10 mg në javë përpara fillimit të saj.

Kur mosfunksionim ovarian doli nga ky sfond mitrës gjakderdhje dhe infertilitetit progesterone caktuar për të rivendosur fazë normale e dytë të ciklit menstrual dhe për të parandaluar përhapjen e tepruar të endometrium. Kjo, nga ana tjetër, kontribuon në fillimin dhe ruajtjen e shtatzënisë dhe parandalon shfaqjen e gjakderdhje jofunksionale.

Progesterone gjatë shtatzënisë - UdhëzimeGjatë një dështim të korpus luteum dhe kërcënimin e abortit progesteronit emërohet pa dështojnë. Përdorimi i saj nuk ndalet deri në zgjidhjen e plotë të simptomave në rast kërcënimi origjinale të gabim dhe të muajit të katërt, në një ndërprerje të njohur. Progesterone gjatë shtatzënisë shpesh jepet në formën e qirinj apo xhel që vaginally administrohen sipas udhëzimeve dhe rekomandimeve të mjekut tuaj.Formulimet e progesterone

Progesterone - kërkesës për drogë. Prandaj, për lehtësinë e përdorimit dhe efekt maksimal Progesterone ka disa forma të lirimit:

  • qirinj (zakonisht caktuar për gratë shtatzëna);

  • Injeksion të naftës e përqendrimit të ndryshme (për proceset akute patologjike);

  • gels (përdoret për të parandaluar mangësi e progesteronit, edhe gjatë shtatzënisë dhe trajtimin e mastitë);

  • Krem progesterone (sipas udhëzimeve të aplikimit, është e rekomanduar për gratë gjatë menopauzës).