Lidasa në gjinekologji

Sistemi i ekspozuar femër riprodhues është i ekspozuar ndaj faktorëve të kundërt. Sepse infeksionet neprolechennыh, abortet ose Operacione të tubave fallopiane zhvillon sëmundje ngjitëse. Tuba janë të pakalueshme, dhe një grua që vuajnë nga infertilitetit, sepse lëvizja e tub vezë të pjekur për të përmbushur të spermës bëhet e pamundur. Shumë pacientë në mjekët e Klinikës grave sugjerojnë një operacioni në një laparoscopy - një birë në të cilin ngjitet janë tuba hequr dhe pastruar. Por shumica e grave kanë frikë nga operacioni dhe zgjidhni trajtim konservativ. Për shembull, e kanë dëshmuar lidasa mirë përgatitje në gjinekologji, veçanërisht në luftën kundër spikes.

Çfarë veprimi lidasa bazuar?
Mbështjelljes në legen janë formuar nga ind lidhës, i përbërë kryesisht nga acidit Hyaluronic. Lidasa njëjta gjë vlen edhe për farmaceutike mjeteve proteolitike grup, të cilat janë në gjendje për të shpërndarë këtë çështje. Komponentët kryesore të ilaçeve është hialuronidiazës - pikërisht enzimë që shkakton prishjen e acidit Hyaluronic trashë. Si rezultat, ind lidhës humbet elasticitetin e tij, indet gjenitale të bëhet edukimi depërtueshëm dhe rubtsepodobnыe në tubat fallopiane, vezore dhe organet përreth për shkak të lyzadы shpërndarë.

Duke lidasa indikacione ekzistuese për përdorim përfshijnë plagët postoperative dhe djegie, ngurtësi e nyjeve, osteoarthritis, reumatizma. Megjithatë, reagime specifike marrë lidasa në gjinekologji, përdorimi i të cilave në fushën e mjekësisë është e kufizuar në trajtimin e adhesions pas operacioneve të mëparshme në organet e legenit, sëmundjet e organeve riprodhuese femra (salpingjitit, adnexitis) dhe infertilitetit të shkaktuara nga sëmundje ngjitëse.

Si lidasa trajtimin e sëmundjeve gjinekologjike?


Produkti medicinal është në dispozicion si suppositories vaginale dhe pluhur për tretësirë ​​për injeksion.

Mundësia më e zakonshme është që të përdorin elektroforezë lidasa në gjinekologji. Prodhuar nga aplikimi lokale të përbërës aktiv, dhe duke përdorur DC për të legenit vjen hijalouronidazë dhe prodhon efektin e saj absorbable. Shumica e pacientëve përshkruar një kurs të 10 trajtimet electrophoresis. Disa femra do të duhet disa kurse në një rresht, në varësi të provave dhe ashpërsia e sëmundjes.
Shpesh përdoret një formë lidasa dhe në gjinekologji - suppositories vaginale, që ra fjala, në kombinim me elektrik.

Reagime pozitive është edhe një formë tjetër e lidasa aplikimit - injeksione në gjinekologji. Ata kryejnë nenlekure në vezore, në të cilin rast efekti i drogës zgjasë rreth 2 ditë.
Në disa raste, gratë me procesin ngjitëse në legen përshkruara bëjë tampona lidasa. Në gjinekologji rekomandohen të kryejnë të paktën 10 procedura të përditshme brenda natës. Tampona nga dimexide përdoret gjithashtu dhe lidasa të japë efekt absorbable dhe anti-inflamator.

Lidasa: contraindications dhe efektet anësore


Kundërindikimet kryesore për zbatimin e grave është shtatzënisë dhe laktacionit. Nëse pacientët zhvilluar infeksione në formën akute, të drogës është gjithashtu më mirë të mos përdorin. Në emërimin Electrophoresis lidasa contraindications tjera nga ato të listuara më sipër, çrregullime të koagulimit të gjakut, dermatit.

Në aplikimin lidasa efekte anësore shfaqen në formën e komponentëve ilaçe intolerancës, dmth reaksion alergjik shfaqet. Në këtë rast, të drogës duhet të ndërpritet. Për të përjashtuar probleme të tilla në udhëzimet për lidasa shpjegon se si për të provuar për ndjeshmëri.